Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste jumătate din cele mai mari 100 de bănci din lume, sunt investitori în companii și proiecte majore bazate pe tehnologie cripto și blockchain

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Giganții bancari globali își vor crește implicarea în firmele emergente de criptomonede și blockchain, prin finanțare în stadii timpurii și târzii pentru proiecte și afaceri din industrie.

Potrivit cercetărilor Blockdata, 55 din primele 100 de bănci pe active sub administrare (AUM) au o formă de expunere la noua tehnologie. Se presupune că această implicare traversează investițiile directe și indirecte în companii de criptare și companii descentralizate de tehnologie de registru de către bănci sau prin intermediul filialelor lor.

Cercetările Blockdata plasează Barclays, Citigroup și Goldman Sachs printre cei mai activi susținători ai firmelor de cripto și blockchain, JPMorgan și BNP Paribas fiind identificați și ca investitori de serie în spațiul emergent.

Aceste investiții fac parte dintr-o tendință mai mare de sprijin semnificativ pentru startup-urile blockchain, cifrele de finanțare dublând deja suma înregistrată în 2020, potrivit unui raport KPMG .

Cercetarea arată, de asemenea, custodia criptografiei ca un punct principal de interes pentru băncile care pătrund în spațiul cripto. Într-adevăr, aproape un sfert din primele 100 de bănci ale AUM dezvoltă fie soluții de custodie criptografică, fie susțin startup-uri care oferă servicii de custodie pentru active digitale.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, mai multe bănci din Statele Unite, Asia și Europa construiesc platforme de custodie criptografică ca parte a incursiunii lor preliminare în criptomonede.

Blockdata a atribuit creșterea implicării cripto-blockchain în rândul băncilor la trei factori principali - profiturile crescânde ale startup-urilor de criptomonede, progresele în materie de reglementare și cererea în creștere în rândul clienților băncilor de expunere la active digitale.

În mai, președintele NYDIG, Yan Zhao, a declarat că veniturile masive ale giganților de tranzacționare criptografică, cum ar fi Coinbase, au făcut ca băncile să își reexamineze reticența inițială față de implicarea în criptomonede .

La 58,09 miliarde de dolari în momentul scrierii acestui articol, Coinbase se bazează pe o evaluare de aproape jumătate din cea a Goldman Sachs, a 13-a cea mai mare bancă din lume, în ciuda faptului că angajează doar aproximativ 4% din forța de muncă a acestuia din urmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.