Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peşte mort găsit în plasele pescarilor din Deltă neverificate la timp

Todayifoundout.com
peste rama momeala pescuit

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a înregistrat mai multe situaţii în care peştele a murit în plasele nescuturate ale pescarilor, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov.

El a mai spus că situaţiile de acest gen ar fi putut fi evitate, dacă pescarii şi-ar fi verificat mai des uneltele de pescuit pe care le-au lăsat întinse în diferite lacuri.

"Din păcate, intervenţia noastră este neacoperită de lege. Nu putem decât să stăm de vorbă cu pescarii şi să le atragem atenţia. Situaţii de acest gen, în special vintire neverificate la timp cu mult peşte mort, în diferite stadii de putrefacţie, au fost pe tot cuprinsul Deltei, chiar şi în complexuri lacustre exterioare braţelor Dunării, în Somova-Parcheş sau Razim-Sinoe", a menţionat guvernatorul Marinov, conform Agerpres.

În condiţiile scăderii cotelor Dunării, zonele de pescuit s-au restrâns simţitor pentru pescarii comerciali sau cei care au permise de pescuit familial.

Potrivit sursei, pentru protejarea resursei piscicole, ARBDD a solicitat institutelor de cercetare din Tulcea şi Galaţi măsuri care s-ar putea aplica în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.