Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au votat la alegerile primare ale partidelor pro-democraţie, conform organizatorilor

Operation World
Hong Kong

Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au participat sâmbătă şi duminică la alegerile primare organizate de partidele din tabăra pro-democraţie pentru desemnarea candidaţilor lor la scrutinul legislativ din septembrie, au anunţat organizatorii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Această participare ridicată la scrutinul neoficial a fost înregistrată în pofida avertismentelor autorităţilor locale potrivit cărora cei care 'organizează, planifică şi participă' la alegeri sunt susceptibili să cadă sub incidenţa noii legi a securităţii naţionale, impusă de Beijing.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

 

 

Foto: (c) JEROME FAVRE/EPA


Conform organizatorilor, până la închiderea scrutinului, la ora locală 21.00, mai mult de 580.000 de persoane votaseră la unul din cele 250 de birouri neoficiale, o participare peste aşteptări.

'În umbra legii privind securitatea naţională, aproape 600.000 de persoane au venit şi au votat. Aici se vede curajul locuitorilor din Hong Kong', a subliniat unul dintre organizatori, fostul deputat Au Nok-Hin.

În urmă cu două zile, poliţia a percheziţionat birourile unui institut de sondaje participant la organizarea scrutinului.

Rezultatele sunt aşteptat luni, după numărarea tuturor voturilor. Candidaţii desemnaţi se vor prezenta în septembrie pentru a obţine mandate în LegCo, Consiliul legislativ din Hong Kong, constituit din 70 de membri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.