Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste şapte tone de deşeuri au fost strânse în judeţul Vaslui în cadrul Campaniei 'Curăţăm România'

colectaredeseuri.ro
curatam romania deseuri plastic gunoi colectare

Peste şapte tone de deşeuri au fost strânse în judeţul Vaslui în cadrul Campaniei Naţionale "Curăţăm România", derulată la iniţiativa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, sub sloganul "Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!", au informat reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui.

"Campania, lansată la început pentru o lună, în perioada 4 aprilie - 4 mai, şi apoi prelungită până la 31 mai, a reprezentat în primul rând un efort de a schimba mentalităţi. Am dorit să încurajăm cetăţenii pentru mai mare responsabilitate, implicare şi atenţie în ceea ce priveşte curăţenia şi protejarea mediului. Peste 73.000 de kilograme de deşeuri abandonate au fost adunate în 71 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru, unde s-au organizat 210 acţiuni de ecologizare şi conştientizare, la care au participat peste 9.500 voluntari, angajaţi ai primăriilor, locuitori ai comunelor, elevi şi cadre didactice, angajaţi ai instituţiilor publice", precizează un comunicat de presă transmis de APM Vaslui, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul campaniei, au avut loc întâlniri ale reprezentanţilor APM cu aproximativ 1.000 de elevi şi cadre didactice implicate în ateliere, demonstraţii, discuţii, lecţii deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu.

Au obţinut finanţare nerambursabilă în valoare de 63.000 de lei din Fondul pentru mediu proiectele vizând ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri din comunele Deleni, Fereşti, Tutova, Vinderei, Hoceni, Puiesti şi municipiul Bârlad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.