Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste trei sferturi dintre nou-născuții din Sibiu în 2020 au venit pe lume în plină pandemie

bebelusi

Peste 3.000 de copii s-au născut la Maternitatea din Sibiu în 2020, iar peste 75% au venit pe lume în plină pandemie. Deși 70 de mame au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, niciunul dintre nou-născuți nu a avut COVID-19, potrivit Mediafax.

În pofida greutăților, viața triumfă, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență, care spun că peste 75% din copiii născuți în 2020 la Maternitatea din oraș au venit pe lume în perioada în care se instalase pandemia.

„Mărturie că viața triumfă stau copiii aduși pe lume anul trecut, ei fiind cel mai frumos simbol al speranței și încrederii în viitor. Astfel, în 2020, la Maternitatea Sibiu au avut loc 3.013 nașteri dintre care 66 au fost gemelare și 2 de tripleți, numărul total al nou – născuților fiind de 3083. Din totalul nou-născuților, 1.542 sunt băieți și 1.541 sunt fete”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Din totalul nou-născuților, peste 76%, respectiv 2.344) au venit pe lume în pandemie, fiind născuți în perioada aprilie-decembrie.

„Îmbucurător a fost însă faptul că niciunul dintre nou-născuții din 2020 nu a fost diagnosticat cu Covid-19, deși au fost peste 70 de mămici care au avut test pozitiv pentru Sars-Cov-2”, mai spune Todăriță.

Cei mai mulți bebeluși– 318 (160 de băieți, 158 de fete) s-au născut în luna iulie, iar cei mai puțini nou-născuți, mai exact 201 (96 de băieți și 105 fete) s-au înregistrat în luna decembrie 2020.

„Pandemia de coronavirus a pus sub presiune sistemele de sănătate din întreaga lume, inclusiv maternitățile, fiind necesară reorganizarea serviciilor pentru a putea oferi condiții de siguranță pentru toate mamele și pentru toți nou-născuții. Ne bucurăm că am reușit acest lucru la maternitatea Sibiu, atât în zona de Obstetrică-Ginecologie cât și în cea de Neonatologie. Din păcate pandemia continuă, sperăm însă că eforturile continue ale cercetărilor și vaccinarea ne vor aduce zile mai luminoase și întâlniri mai prietenoase”, a declarat conf.univ.dr. Livia Ognean, medic șef al secției Clinice Neonatologie a SCJU Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.