Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion de americani nu au energie electrică din cauza uraganului Ida

digi24.ro
uraganul ida catastrofe

Persoanele care au plecat din fața uraganului Ida, care a devastat sudul Louisianei, sunt îndemnați să nu se întoarcă acasă în condițiile în care regiunea este lipsită de curent electric iar oficialii se luptă să reia furnizarea apei și altor utilități esențiale, relatează Reuters..

La trei zile după ce uraganul de categoria 4 a ajuns la țărm, mai mult de un milion de case și afaceri au rămas fără electricitate în Louisiana și Mississippi.

Miercuri dimineață a fost restabilită alimentarea cu electricitate a unor clienți din partea de est a orașului New Orleans, conform companiei Entergy Corp, care a avertizat că poate dura câteva săptămâni pentru a relua serviciul în unele zone în care stâlpii de curent s-au prăbușit.

Citește și: Ce a lăsat în urmă uraganul Ida: Sute de mii de oameni fără curent, zboruri anulate și deficit de apă potabilă

Numărul deceselor a crescut la șase miercuri, după moartea confirmată a doi electricieni din Alabama care reparau rețeaua electrică, potrivit unui executiv al Pike Electric, un furnizor de utilități.

Ceea ce a rămas din Ida s-a combinat miercuri cu un alt front, pentru a aduce ploi abundente pe o zonă largă din nord-est, din nordul Virginiei și vestul Pennsylvania până la sudul New England, a declarat Serviciul Meteorologic Național, declanșând inundații, relatează Mediafax.ro.

Pe măsură ce sistemul se îndreaptă spre est, este de așteptat să vină cu ploi puternice în zonă, înainte de a ajunge peste Oceanul Atlantic, joi dimineață, a spus meteorologul NWS Marc Chenard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.