Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a lăsat în urmă uraganul Ida: Sute de mii de oameni fără curent, zboruri anulate și deficit de apă potabilă

digi24.ro
uraganul ida catastrofe

Comunitățile din Louisiana care încep sarcina uriașă de a repara daunele provocate de uraganul Ida se confruntă cu perspectiva deznădăjduitoare a săptămânilor fără electricitate, în căldura apăsătoare de la sfârșitul verii.

Uraganul Ida a distrus rețeaua electrică a regiunii, lăsând tot New Orleansul și alte sute de mii de rezidenți din Louisiana fără energie electrică pentru o perioadă nedeterminată. Unele zone din afara New Orleansului au suferit, de asemenea, inundații majore și daune asupra caselor și afacerilor.

"Nu vă pot spune când va fi restabilită energia electrică. Nu vă pot spune când vor fi curățate toate drumurile sau când se vor termina reparațiile. Dar ceea ce vă pot spune este că vom munci din greu în fiecare zi pentru a oferi cât mai multă asistență", a declarat Guvernatorul John Bel Edwards pentru AP.

Uraganul Ida a cauzat moartea a cel puțin patru persoane în Louisiana și Mississippi, inclusiv a celor două persoane care au murit luni, după ce șapte mașini au plonjat într-o groapă de 6 metri adâncime, lângă orașul Lucedale din Mississippi, unde o autostradă se prăbușise în urma ploilor torențiale.

Luni, salvatorii, mai multe elicoptere și camioane au adus în siguranță peste 670 de persoane prinse în apele inundațiilor. Alte 20 de persoane au fost salvate în Mississippi. Echipajele plănuiau să meargă din ușă în ușă în zonele puternic afectate pentru a se asigura că toată lumea iese în siguranță.

De asemenea, turiștii din New Orleans care nu au plecat înaintea furtunii au rămas blocați. Aeroportul a anulat toate zborurile comerciale, spunând că lipsa de energie electrică și apă ar fi însemnat lipsa aerului condiționat și toaletelor.

Guvernatorul statului Louisiana a declarat că 25.000 de lucrători sunt la fața locului pentru a ajuta la restabilirea electricității, însă daunele la rețeaua electrică au fost descrise drept "catastrofale". Oficialii din domeniul energiei susțin faptul că ar putea trece săptămâni înainte ca energia electrică să fie restabilită în unele locuri.

Mai mult de un milion de case și companii din Louisiana și Mississippi au rămas fără curent electric, în timp ce uraganul Ida a răvășit zona cu rafale de vânt extreme, care au atins viteze maxime de 241 kilometri pe oră. Viteza vântului a dus la clasarea uraganului Ida drept cel de-al cincilea cel mai puternic uragan care a lovit continentul.

În New Orleans, oficialii orașului au transmis locuitorilor că nu există niciun motiv să rămână sau să se întoarcă, cel puțin pentru câteva zile.

Unele zone se confruntă, de asemenea, cu deficit de apă potabilă. 18 sisteme de apă au fost scoase din funcțiune, afectând peste 312.000 de persoane, declară guvernatorul.

Uraganul Ida a devastat Louisiana la exact 16 ani după uraganul Katrina, furtuna din 2005 care a dus la 1.800 de decese.

De această dată, New Orleans, protejat de o revizie majoră a digurilor sale de la Katrina, a scăpat de inundațiile catastrofale, ceea ce reprezenta un motiv de ingrijorare pentru locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.