Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion de persoane din Israel au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19

politico.eu
Israel-covid

Peste un milion de persoane din Israel au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, reprezentând mai mult de 10% din populaţia ţării cu 9,2 milioane de locuitori, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, relatează dpa.

Un număr de aproape 2,6 milioane de persoane - mai mult de un sfert din populaţia ţării - au primit prima doză de vaccin, a anunţat ministrul Edelstein pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

Conform site-ului "Our World in Data", Israelul este liderul mondial ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate la 100 de locuitori, urmat de Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie.

Sâmbătă, Israelul a devenit una dintre primele ţări din lume care a început vaccinarea adolescenţilor împotriva COVID-19.

Deşi dispune de una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare, Israel încearcă încă să reducă numărul infectărilor cu coronavirus, chiar şi după aproape o lună de lockdown la nivel naţional.

Cabinetul premierului israelian Benjamin Netanyahu a votat duminică suspendarea traficului aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

Măsura urmează să intre în vigoare luni la miezul nopţii şi este valabilă până la sfârşitul lunii ianuarie.

Şefa serviciilor de sănătate publică, Sharon Elrai-Price, a declarat însă luni, în timpul unei reuniuni parlamentare, că măsura ar trebui prelungită cu cel puţin o lună "pentru a permite înregistrarea de progrese în campania de vaccinare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.