Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion de vaccinuri expirate de la AstraZeneca au fost distruse în Nigeria

AstraZeneca
AstraZeneca

Guvernul federal al Nigeriei a informat că a distrus peste un milion de vaccinuri expirate de la AstraZeneca, au confirmat joi autorităţile sanitare citate de mass-media locale, relatează EFE.

"Am fi putut urma sfatul unor experţi şi să folosim vaccinurile şi după data de expirare, dar (...) am lua decizia de a le distruge", a declarat la o conferinţă de presă directorul National Primary Health Care Development Agency (NPHCDA), Faisal Shuaib, citat de presa nigeriană.

Shuaib a precizat că vaccinurile au expirat în noiembrie şi făceau parte din lotul de peste 2,5 milioane de doze primite de Nigeria pe 11 şi 29 octombrie.

"În urmă cu câteva luni când ni s-au oferit aceste doze, ştiam că aveau o viaţă scurtă de utilizare dar le-am acceptat pentru că ne aflăm într-o zonă deficitară din punct de vedere al vaccinurilor anti-COVOD-19", a spus el.

În acel moment, ţările care fabricau vaccinurile le stocau în depozitele lor şi le-au oferit ca donaţii, "doar când erau pe punctul de a expira", a explicat Shuaib.

"Chiar şi aşa, mulţumim acestor ţări pentru donaţiile lor", a adăugat el.

NPHCDA a recunoscut că mai multe inconveniente logistice şi alte probleme de teren au contribuit ca vaccinurile să expire înainte de a putea fi administrate.

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa cu aproape 206 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 231.410 cazuri de COVID-19 şi circa 3.000 de decese.

În prezent, puţin peste 2 % din totalul populaţiei nigeriene a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.