Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion jumătate de euro vor ajunge la spitale drept DONAŢIE, sub forma de aparatură şi echipament, din partea grupului Digi

www.romedic.ro
Aparat ventilatie pulmonara

Grupul Digi donează mai multor spitale din ţară echipamente medicale de peste 1,6 milioane euro şi un laborator de testare Real Time PCR, a anunţat miercuri compania, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, grupul Digi va dona 60 de kituri de ventilare mecanică a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 către Ministerul Sănătăţii şi municipalităţile din mari aglomerări urbane din ţară.

Totodată, grupul Digi a achiziţionat şi echipamente pentru două laboratoare de testare COVID-19 prin metoda Real Time PCR, fiecare în valoare de peste 300.000 lei. Unul dintre echipamente a fost donat, împreună cu un set de teste, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cel de-al doilea va fi pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, în cadrul unui parteneriat cu un centru de diagnostic şi tratament din Bucureşti.

De asemenea, grupul Digi va dona Ministerului Sănătăţii şi municipalităţilor din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă. Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Echipamentele, care au fost achiziţionate de Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum şi celelalte accesorii, au o valoare totală de peste 1,6 milioane euro şi vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai şi iunie 2020.

"Repartiţia acestor kituri se va realiza astfel: 16 vor fi donate instituţiilor medicale din Bucureşti, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, câte 10 pentru municipalităţile din Oradea şi Timişoara, câte opt pentru municipalităţile din Braşov, Constanţa şi Craiova", se menţionează într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Digi susţin că "punerea la dispoziţia municipalităţilor se va realiza în etape", pe baza programului de livrări comunicat de furnizor, începând cu perioada estimată 11-15 mai 2020, când vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (câte două la Bucureşti şi Timişoara, trei la Oradea, câte unul în Braşov, Constanţa şi Craiova).

"Suplimentar, pentru a susţine efortul autorităţilor de creştere a capacităţii de testare COVID-19 în România, la sfârşitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achiziţionarea echipamentelor de extracţie ARN şi RealTime PCR (inclusiv accesoriile) şi a unui număr de 2.000 de kituri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de peste 730.000 lei", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citată, un laborator şi 500 de teste au fost donate, la sfârşitul lunii aprilie, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Cel de-al doilea kit şi restul testelor vor fi utilizate în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita din Bucureşti, pentru testarea populaţiei, pe baza nevoilor Ministerului Sănătăţii.

"Donaţia face parte din efortul grupului Digi de a ajuta comunitatea din România să fie mai pregătită în faţa pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achiziţia şi plata echipamentelor esenţiale fiind realizate în luna martie. Această acţiune de responsabilitate socială a fost precedată de măsurile interne adoptate sub deviza #amgrijă, în lunile martie şi aprilie, pentru protecţia clienţilor şi angajaţilor, prin achiziţia de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi: 700.000 mănuşi, 363.000 măşti, 15.000 viziere, 8.400 ochelari de protecţie, 5.300 recipiente cu dezinfectant, 70.500 recipiente cu alcool sanitar", se mai spune în document.

Digi/RCS&RDS este filiala din România a Digi Communications NV, operator european de top în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni pe patru pieţe - România, Ungaria, Spania şi Italia. Pe parcursul celor 27 de ani de existenţă, Digi a investit continuu în cele mai revoluţionare tehnologii, ajungând să deţină, în prezent, o reţea de fibră optică extinsă care deserveşte milioane de clienţi.

Grupul Digi pune la dispoziţia abonaţilor săi şi o ofertă complexă de conţinuturi trans-media, prin intermediul diviziei media care cuprinde: televiziunile Digi 24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Digi4K, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel, radiourile Digi FM, Pro FM, Dance FM, Chill FM şi serviciul de content Digi Online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.