Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Szijjarto este nemulțumit de viteza cu care se desfășoară procesul de extindere - Statele din Balcanii de vest ar trebui integrate într-un ritm mai rapid

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat, joi, la București, că este „foarte nemulțumit de viteza cu care se desfășoară procesul de extindere” cu privire la statele din Balcanii de Vest, adăugând că integrarea statelor este în „interesul economic şi al securităţii UE”, potrivit mediafax.

„Este foarte important ca procesul de extindere să continue. Suntem foate nemulţumiţi de viteza cu care se desfăşoară procesul de extindere, deoarece considerăm că statele din Balcanii de vest ar trebui integrate într-un ritm mult mai rapid decât se întâmplă în prezent. Considerăm că atât Serbia, cât şi Muntenegru ar merita să devină membri ai UE, cu mult înainte de 2025. De obicei, punem această întrebare Comisiei: de ce e nevoie de timp atât de mult? Credem că procesul de aderare al acestor state ar putea şi ar trebui să fie accelerat şi că ar trebui să devină membre ale UE mult mai repede de anul 2025. E o chestiune în interesul economic şi al securităţii UE. Din păcate, din anumite motive, statele vest-europene şi Comisia Europeană nu înţeleg această chestiune aşa cum ar trebui. Noi, central-europenii, români, unguri, polonezi, care trăim în vecinătate, înţelegem mult mai bine. Dar cred că asta e geografia”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, la reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre UE, de la București, întrebat fiind dacă își menține punctul de vedere cu privire la aderarea statelor din Balcanii de Vest până în 2025 în UE.

Miniștrii de Externe din statele membre UE participă, joi și vineri, la București, la o reuniune informală, cunoscută și sub numele de Gymnich. Ei discută despre criza politică din Venezuela, dosarul sirian și relația UE-China.

Reuniunea este prezidată de către Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vice-președinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.