Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Szijjarto își pune toate speranțele în Trump: Ucraina nu va câștiga în faţa Rusiei, dar mai știm că Rusia nu poate câștiga împotriva întregului Occident

Hungary Today
Peter Szijjarto

Lumea are nevoie ca la viitoarele alegeri prezidențiale din SUA să câştige Donald Trump, deoarece doar un președinte american puternic poate asigura stabilitate și securitate sistemului internațional, a declarat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, într-un interviu acordat pentru ziarul american Breitbart, notează INFOSTART.HU, potrivit Rador Radio România.

În opinia ministrului de externe, dacă va fi ales Donald Trump în noiembrie, atunci vor începe negocierile de pace între părţile aflate în conflictul din Ucraina și războiul se va încheia.

"Fără președintele Trump, acest război va dura mult timp, provocând mai multe victime și mai multe distrugeri", a avertizat şeful diplomaţiei ungare, care a adăugat: "Speranța noastră principală este că, dacă președintele Trump câștigă alegerile din 2024, va putea crea pacea".

Sprijin total pentru Trump la Budapesta

"Noi, ungurii, sprijinim deplin succesul lui Trump la alegeri, fiind una dintre puținele țări europene care sunt pro-pace", a subliniat Szijjártó, menţionând: "Trebuie să se înțeleagă că majoritatea țărilor din Europa sunt pro-război și doar o mică minoritate este pro-pace".

Péter Szijjártó a spus că, dacă politica pro-pace a lui Donald Trump se va implementa, "unele dintre statele europene şi-ar putea schimba poziția".

"De aceea avem nevoie de victoria președintelui Trump", a subliniat ministrul de externe ungar, adăugând: "avem încredere că pașii lui planificați vor fi modalitatea ideală de a obține pacea în Ucraina".

Péter Szijjártó a vorbit şi despre eforturile de excludere a lui Donald Trump din alegeri și şi-a exprimat nemulţumirea din cauză că atacuri politice similare sunt de obicei folosite împotriva politicienilor conservatori.

Referitor la conflictul din Ucraina a spus că "acest război nu poate fi decis pe liniile de front".

Câmpul de luptă poate aduce doar victime și distrugeri, dar nu şi o soluție, a declarat oficialul ungare, care a menţionat: "Pentru a reduce numărul deceselor şi răniţilor, precum și distrugerile, cel mai bine este să punem capăt războiului".

După cum a spus, este general acceptat că Ucraina nu va câștiga în faţa Rusiei, "dar mai știm că Rusia nu poate câștiga împotriva întregului Occident".

"Dacă niciunul dintre ei nu reușește să câștige împotriva celuilalt, într-un fel sau altul, vor exista, fără îndoială, negocieri pentru a pune capăt războiului. Prin urmare, întrebarea este de ce aceste negocieri nu au loc mai devreme, ci mai târziu", a spus Szijjártó.

Situația din Gaza

În legătură cu războiul din Fâşia Gaza, a afirmat că statele europene aplică un dublu standard faţă de Israel.

"Nu trebuie să uităm cum a început acest conflict", a subliniat ministrul. "A avut loc un atac terorist brutal și crud împotriva Israelului, mii de rachete au fost lansate pe teritoriul țării, peste o mie de oameni au fost uciși și sute au fost răpiți", a amintit Péter Szijjártó de evenimentele din 7 octombrie, când organizaţia islamistă, radicală, Hamas a lansat un atac concertat împotriva statului evreu.

Potrivit lui Péter Szijjártó, ofensiva militară a Israelului împotriva Hamas este vitală nu numai pentru securitatea statului evreu, ci și pentru lume, pentru a preveni atacuri similare în întreaga lume.

Şeful diplomaţiei ungare a afirmat, totodată, că trebuie prevenită și escaladarea conflictului.

Referitor la așa-zisa soluție cu două state a conflictului israeliano-palestinian, Péter Szijjártó a menţionat că o astfel de decizie ar necesita "consimțământul a două state, care cu siguranță nu există".

"În loc să forțăm artificial o astfel de soluție, să ne uităm mai întâi la modul în care aceste popoare ar putea coabita în mod pașnic", a spus ministrul de externe, amintind că Acordurile Avraam intermediate de Donald Trump între Israel și mai multe țări arabe "au demonstrat că există o modalitate în acest sens".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.