Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Szijjarto spune până unde ar merge cu sancțiunile împotriva Rusiei - Care este linia roșie din perspectiva Ungariei

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Noul pachet de sancţiuni impuse de UE Rusiei nu afectează resursele de energie ale Ungariei, iar grupul MOL poate continua producţia în câmpul petrolier BaiTex din Rusia, a afirmat marţi ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat într-un mesaj video pe Facebook că este important ca guvernul ungar să menţină unitatea europeană în privinţa sancţiunilor, dar a reiterat că Ungaria are "o linie roşie, care este securitatea resurselor sale energetice".

Ungaria a insistat de la începutul crizei că susţine sancţiunile UE, dar fără ca livrările de gaz să fie afectate. Într-un interviu acordat presei ungare la începutul lui martie, premierul Viktor Orban a declarat că Ungaria nu se va opune sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei, unitatea blocului celor 27 fiind esenţială în contextul războiului din Ucraina, pe care Budapesta "îl condamnă fără echivoc". El a adăugat însă că nu trebuie tăiate relaţiile cu Rusia şi în plan energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.