Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Sztaray: Prioritatea preşedinţiei ungare a CE va fi protecţia minorităţilor. Ungaria este înconjurată de ţări unde se găsesc minorităţi maghiare largi

Inquam Photos/ Octav Ganea
Sumuleu Ciuc steag ungaria

Prioritatea preşedinţiei ungare a Consiliului Europei (CoE), aflată în desfăşurare, este protecţia minorităţilor, a declarat marţi un oficial din Ministerul de Externe ungar, citat de agenţia MTI, citat de agerpres.

Secretarul de stat pentru politica de securitate, Peter Sztaray, a declarat că Ungaria este înconjurată de ţări unde se găsesc minorităţi maghiare largi, iar Ungaria priveşte sprijinul pentru aceste comunităţi în cooperare cu ţările vecine ca fiind responsabilitatea sa.

Dar, a adăugat el, protecţia minorităţilor este importantă pentru toate ţările, întrucât minorităţile formează o parte semnificativă a societăţilor şi este important ca această chestiune să fie tratată la nivel european. În multitudinea de soluţii şi bune practici, fiecare ţară trebuie să-şi găsească propria cale eficientă de a proteja minorităţile, a mai spus secretarul de stat ungar.

La rândul său, comisara premierului Viktor Orban pentru autonomie, Katalin Szili, a declarat că fiecare al şaptelea cetăţean în Europa este afectat ca membru al unei minorităţi. Există mai multe feluri de autonomie, în funcţie de motivul stabilirii acesteia şi de drepturile pe care le implică, a explicat ea, estimând că diferitele forme de autonomie nu se exclud reciproc şi pot coexista. Ele sunt importante pentru că sporesc stabilitatea şi ajută minorităţile, a apreciat Katalin Szili.

Preşedinţia ungară a Consiliului Europei, începută în luna mai, se încheie în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.