Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea CUTREMURĂ industria alimentară - Amenzi de două milioane de euro, pentru dubla calitate

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că vor fi date amenzi de cel puţin 4% din cifra de afaceri sau cel puţin două milioane de euro companiilor care practică dubla calitate a produselor, conform Mediafax.

Citește și: EXPLOZIV Klaus Iohannis cere Camerei Deputaților REEXAMINAREA OUG pentru operaționalizarea SIIJ, către Camera Deputaților

“Am propus un amendament pt completarea directivei 29/2005, care pune în spaţiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desăvârşire, de către orice comerciant, să practice calitatea dublă a produselor. Măsurile coercitive pentru nerespectare sunt puternice, stabilindu-se amenzi cel putin 4% din cifra de afaceri sau să fie de cel putin 2 milioane euro”, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, la Antena 3.

Ministrul a spus că vor fi continuate controalele pe plan național, la toate produsele care sunt pe piaţă, pentru a se asigura că nu vor intra produse de calitate îndoielnică.

“Vom continua controalele pe plan național si vom intensifica controalele la toate produsele care sunt pe piaţă în România. Controlăm la faţa locului ce e de controlat în aşa fel încât consumatorul să fie protejat. În aceasta perioada, se impune accelerarea controlului, dat fiind faptul că sunt aceste vârfuri de aprovizionare în ţară, cu tot felul de produse legate de evenimentele care se petrec în Romănia, căutându-se de fiecare comerciant in folosirea acestei opotunutăţi, uneori în interesul lui propriu, îndepărtându-se de pretenţiile consumatorilor în condiţiile în care şun în mişcare produse care nu sunt din punct de vedere sanitar veterniar în regulă şi caută să speculeze şi piaţa, motiv pentru care, în ultima perioadă, acţiune concentrate a instituţiilor abilitate în domeniu, motiv pentru care noi şi alte instituţii suntem interesaţi să păstram acest echilibru în aşa fel încât în ţară să nu intre produse de calitate îndoielnică, care din nefericire, au intrat”, a declarant ministrul Petre Daea.

În ceea ce priveşte comerţul stradal al produselor nefiscalizate şi necontrolate, ministrul a spus că “aceasta este o problemă pe care o rezolvăm prin Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, care poate să realizeze o reţea de comercializare în regulă, prin care să şi fiscalizeze şi să aducă produsele acolă unde consumatorul le aşteaptă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.