Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea descrie tabloul TERIFIANT din teritoriu: pesta porcină face ravagii

www.agerpres.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că virusul pestei porcine a lovit năprasnic România, punctul de intrare în țară fiind Delta Dunării. Daea a spus că, la acest moment, situația nu este una bună și arată că virusul este foarte greu de izolat.

”La momentul ăsta, situația nu este bună. Din nefericire a intrat virusul în zona cea mai grea pentru noi, în zona asta a Deltei Dunării, care are un regim cu totul și cu totul special. În această zonă a Deltei Dunării este foarte greu să îl izolezi, este foarte greu să îl eradicăm. Am luat toate măsurile care se puteau lua. Din nefericire a izbucnit foarte puternic acest virus și oamenii au intrat în panică, ei nu aveau încredere nici în autorități că le vom da banii și au început să sacrifice porcii înainte.

Singura soluție este ca norma sanitar-veterinară să fie respectată. Această normă este stabilită de medicii veterinari. La această oră noi lucrăm cu 20.000 de oameni în teritoriu, cu medici veterinari, cu jandarmi, polițiști, cu armata prefecți etc.

În acest moment 8 județe sunt afectate, dar cel mai puternic este afectat județul Tulcea”, a declarat Petre Daea, la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.