Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daea a și luat cu asalt teritoriul/ Deputat Viorel Gîdei: Până în anul 2025, 50% din suprafața agricolă a județului Galați va fi irigată!

Facebook
Petre Daea

”Seceta prelungită, care a dus agricultura gălățeană în pragul calamității cere măsuri urgente, prin care să diminuăm pagubele înregistrare de agricultori.”, anunță deputatul PSD de Galați, Laurențiu Viorel Gîdei, care susține că soluțiile vor fi găsite împreună cu noul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

La întâlnirea de astăzi, ne-a onorat, cu prezența sa, domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, care se află în județul Galați, împreună cu directorul general ANIF pentru a afla direct de pe teren situația creată de secetă și pentru a vedea culturile afectate, sistemele de irigații, pentru a discuta cu fermierii pe care-i va întâlni pe câmp!

Una dintre soluții este proiectul susținut de Costel Fotea de investire pentru irigarea a aproximativ 28.000 de hectare din județ,  iar construirea unui sistem de irigații este una dintre principalele noastre preocupări.

Până în anul 2025, 50% din suprafața agricolă a județului Galați va fi irigată!

Vorbim de o investiție de peste 100 de milioane de euro care va rezolva, pe de o parte, situația creată de secetă, iar pe de altă parte va asigura creșterea producției agricole din județ și crearea de noi locuri de muncă pentru gălățeni, contribuind la ameliorarea crizei alimentare.

La discuțiile de astăzi au participat și colegii mei parlamentari PSD Galați,  președintele CJ Galați,  Costel Fotea primari din județ și primarul municipiului Galați  Pucheanu Ionut .

Am toată încrederea în domnul ministru Daea că va înterveni rapid cu măsuri care să îi ajute pe fermieri, pentru că el este omul care nu promite, el face!

Despre calamități, ministrul Daea se va pronunța public, după ce va avea situația reală din întreaga țară. La întrebarea mea, legată de necesitatea acordării ajutorului fermierilor afectați, opinia personală a domnului ministru a fost: "trebuie și imediat. Pericolul este în lanț, lupt din răsputeri, fac tot ce trebuie zi de zi, dar nu mă pot pronunța acum!"

Îi asigur pe agricultorii gălățeni că voi fi întotdeauna în mijlocul lor pentru a putea să îi ajut cu tot ce ține de mine.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.