Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea îl contrează pe Iohannis după ce preşedintele a trimis la CCR legi din domeniul agricol: 'Într-un cuvânt ţara pierde'

daea si iohannis

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, referitor la cele două legi atacate de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională privind sprijinirea crescătorilor de suine şi păsări, că aşteaptă ca judecătorii Curţii să se pronunţe, iar apoi "să ne apucăm de treabă în ţară", pentru că altfel se creează un dezavantaj pentru ţară.

"Eu un singur lucru aştept: aştept răspunsul de la Curtea Constituţională şi să ne apucăm de treabă în ţară. Pentru că, dacă facem interpretări în fel şi chip - e adevărat, dându-ne posibilitatea legea să facem aceste lucruri -, nu aducem avantaj ţării. Dacă tot tergiversăm punerea în practică a unor proiecte, pierdem timpul. Or pierderea de timp înseamnă lipsă de producţie, lipsa de producţie înseamnă să fii tributar importului, importul este scump, într-un cuvânt ţara pierde. Ei, nu mai trebuie să piardă şi toţi să înţelegem că este necesar să ne facem datoria în compartimentul nostru, pe fişa postului pe care o avem, în aşa fel încât munca noastră comună să fie în folosul fiecăruia şi al ţării la un loc", a spus Daea., potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, luni, Curtea Constituţională a României asupra Legii privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, dar şi în ceea ce priveşte Legea de aprobare a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol. 

Petre Daea a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a vizitat mai multe ferme agricole şi a participat la deschiderea oficială a manifestărilor din cadrul campaniei "Alege oaia", ce se vor desfăşura la acest sfârşit de săptămână pe pietonalul din centrul istoric al municipiului Bistriţa.

Vezi şi: Ministerul de Externe explică de ce a blocat declaraţia UE pe tema mutării ambasadelor la Ierusalim .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.