Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea participă la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, în perioada 14-16 septembrie

agrointel.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, participă, în perioada 14-16 septembrie, la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă, informează ministerul printr-un comunicat.

Discuţiile din cadrul sesiunii plenare se vor axa pe tema:"Asigurarea securităţii alimentare - Rolul agriculturii şi alimentelor UE în producţia globală durabilă de alimente".

"Dezbaterile miniştrilor agriculturii în cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securităţii alimentare, pe tendinţele şi soluţiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume. De asemenea, România va milita pentru lanţurile scurte de aprovizionare, ca elemente de bază pentru a facilita tranziţia către sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui în mod semnificativ la consolidarea rezistenţei tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale şi locale. Va fi evidenţiată, de asemenea, importanţa cercetării şi a inovării în sprijinirea agriculturii în procesul de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în vederea asigurării unei dezvoltări agricole durabile. Totodată, va fi subliniată ideea care vizează elaborarea strategiilor privind schimbările climatice în direcţia menţinerii unei agriculturi competitive şi a utilizării eficiente a apei, astfel încât comunităţile rurale să poată cunoaşte o modernizare corespunzătoare", se menţionează în comunicat.

În acest context, potrivit sursei citate, România noastră va semnala necesitatea realizării unei analize care să asigure coerenţa între toate cerinţele strategiilor lansate, care impun exigenţe de mediu şi climă diferite.

La reuniune se va accentua necesitatea ca fermierii să beneficieze de stimulente financiare corespunzătoare, servicii de consiliere şi informare specifică pentru fi atraşi să aplice soluţii eficiente pentru sechestrarea durabilă a carbonului şi reducerea emisiilor de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.