Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea și Sorin Cîmpeanu, noile 'vedete' ale Guvernului: depășesc inclusiv premierul la vizibilitate

ministrii guvern

Un studiu realizat de mediaTRUST asupra vizibilității miniștrilor Guvernului Ciucă relevă faptul că Petre Daea, ministrul Agriculturii, este noua ”vedetă” a Guvernului. Din echipa PNL, cel mai mediatizat ministru este Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

”În studiul prezentat de mediaTRUST, echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

Miniștrii PSD au înregistrat 36.167 de menţiuni, miniștrii PNL sunt citați în 26.363 de materiale și cei UDMR cu 9.013 mențiuni în mass-media din România - presă scrisă, presă online, radio și TV.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 august 2022, se identifică prezența miniștrilor PSD pe prima poziție - după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD în medie de 40 de ori pe lună (ajungând la 681,148,965 de contacte), urmați de miniștrii PNL, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român mai mult de 30 de ori pe lună (513,220,385 contacte). Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele UDMR în medie de 11 ori într-o lună (190,240,817 contacte).

 

Echipele de miniștri la guvernare în presa scrisă din România

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 august 2022, un număr de 2.167 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST.

Dintre aceștia, echipa de miniștri PSD înregistrează 1.170 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, în perioada 1-31 august 2022, echipa de miniștri PNL înregistrează 863 articole iar miniștrii UDMR sunt citați în 163 de materiale în presa scrisă.

 

Miniștrii PSD în presa scrisă din România.

Petre DAEA, noul ministru al agriculturii, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, înregistrând 301 referințe în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, cu 47 mai multe decât în luna precedentă. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Agriculturii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 11 august 2022, cu articole în presa scrisă în care Petre Daea a ținut să liniștească populația cu privire la producția agricolă și a atenționat asupra prezentărilor apocaliptice la TV. Cele mai active publicații care l-au menționat pe ministrul agriculturii sunt Informația Zilei (Satu Mare), Caţavencii, Graiul Maramureșului și Cuget Liber (Constanța).

Alexandru RAFILA, ministru PSD, înregistrează 212 mențiuni în presa scrisă, cu 45 mai multe decât în luna iulie, situându-se astfel pe ce-a dea doua poziție în studiul prezentat. În perioada monitorizată, vârful vizibilității ministrului PSD, Alexandru RAFILA s-a înregistrat în data de 10 august 2022, cu materiale în publicațiile scrise privind pastilele de iodură de potasiu și procedura pentru prescripția acestor pastile. Cele mai active surse din presa scrisă cu mențiuni pentru ministrul sănatății, sunt: Renașterea Bănățeană (Timis), Ziua de Cluj, Informația Zilei (Satu Mare) și Obiectiv de Suceava.

Sorin Mihai GRINDEANU este al treilea cel mai menționat ministru în presa scrisă din România, în perioada monitorizată, 1-31 august 2022, cu 192 de materiale publicate, cu 64 mai multe decât în iulie. Cea mai mare vizibilitate a ministrului transporturilor și infrastructurii s-a înregistrat în data de 31 august, articolele care îl menționează pe acesta referindu-se la lansarea licitaţiilor pentru 332 km de autostrada precum si la pachetul cu măsuri sociale pe care PSD dorește le aprobe în coaliţie, printre care pensii mai mari şi salariul minim pe economie de 3. 000 de lei. Sursele cele mai active care l-au menționat pe Sorin Mihai GRINDEANU sunt Ziua de Vest (Timiş), Informația Zilei (Satu Mare), Kronika (Cluj) și Cuget Liber (Constanța).

 

Miniștrii PNL în presa scrisă din România. Sorin-Mihai CÎMPEANU, cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă în luna august.

PNL, prin ministrul Educației, Sorin-Mihai CÎMPEANU, înregistrează 371 de materiale în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, fiind cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă, cu 118 mai multe decât în iulie. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. Vârful audienței este înregistrat în data de 31 august 2022, cu materiale despre media claselor V-VIII ce va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu , astfel că ierarhizarea absolvenților urmând a se realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, din anul școlar 2022-2023, precum și articole despre problemele de la începerea noului an şcolar-3% din şcoli și grădiniţe care nu au încă autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică, în România iar mii de copii merg încă la toaletele din fundul curţii. Cele mai active surse care îl menționează pe ministrul educației sunt Informația Zilei (Satu Mare), Mara (Teleorman), Obiectiv de Suceava și Bună Ziua Braşov.

Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Energiei din partea PNL, înregistrează 209 materiale în presa scrisă, cu 82 mai multe decât în iulie 2022. Vârful audienței se înregistrează în data de 25 august în contextul discuțiilor legate de noul act normativ discutat în coaliţie referitor la situaţia din energie, act normativ care ar putea să prevadă impozitarea întregului lanţ - producători, furnizori şi intermediari. Cele mai active surse care îl citează pe ministrul energiei sunt Informatia Zilei (Satu Mare), Impact în Gorj, Viata liberă (Galati) și Crai Nou (Suceava).

Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, este citat în 88 de publicații scrise. Trendul ascendent al vizibilității ministrului afacerilor interne este evident în data de 31 august 2022, în contextul în care multe unităţi de învăţământ nu au obţinut încă autorizaţia de securitate la incendiu iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut prefecţilor să ia toate măsurile menite să prevină "producerea de incidente nedorite". Sursele cele mai active din presa scrisă care îl citează pe Lucian Bode: Naţional, Adevărul, Libertatea și Caţavencii.”, arată studiul mediaTRUST.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.