DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Petrea: Ministerul Consultării va avea un rol activ în materia transparenţei şi guvernării deschise

gabriel petrea

Ministrul Gabriel Petrea a subliniat faptul că, în cadrul angajamentelor asumate în Planul Naţional de Acţiune 2016-2018, Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) va avea un rol activ la nivel naţional în materia transparenţei şi guvernării deschise. Potrivit unui comunicat al MCPDS, Petrea a făcut aceste afirmaţii cu prilejul participării sale, joi, la prima ediţie a Clubului OGP din acest an, cu tema "Dialog vs. Polarizare - Provocări ale guvernării deschise în contextul actual, intern şi internaţional".

"Îmi doresc să construim un grup de lucru în care să stabilim împreună un set de obiective pentru îmbunătăţirea dialogului între administraţie şi toţi partenerii din societate. Fără consultarea societăţii şi garantarea liberului acces la informaţii de interes public nu putem vorbi de o guvernare participativă. Totodată, cred că trebuie să existe un echilibru, iar ambii parteneri să contribuie la transparentizarea activităţii pe care o desfăşoară, de la modul de finanţare până la obiectivele urmărite. În perioada următoare, vom demara o serie de dezbateri publice cu privire la dezvoltarea Catalogului Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Evidenţă, Consultare şi Transparenţă (CONECT), precum şi actualizarea Registrului Unic al Transparenţei Intereselor (RUTI). Toate aceste aspecte vor fi discutate în cadrul unei săptămâni dedicate dialogului civic, unde vă invit să lansăm iniţiative şi să identificăm soluţii pentru o guvernare cu adevărat deschisă," a afirmat ministrul Gabriel Petrea, conform Agerpres.

La prima reuniune din acest an a clubului OGP au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai organizaţiilor societăţii civile active pe zona de transparenţă, consultare şi date deschise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.