Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrescu, despre strategia 5G: 'Stă la baza demersului de a lansa licitația pentru frecvențele 5G'

lemondeinformatique.fr
5g

Ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu a afirmat, luni în plenul Camerei Deputaților, că strategia 5G este elementul principal ce stă la baza demersului ce ține de autoritatea reglementatorului de a lansa licitația in procedură publică pentru frecvențele 5G, anunță MEDIAFAX.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

"Așadar , având în vedere impactul economic, social și tehnologic, elaborarea și promovarea hotărârii Guvernului, ce ține de strategia 5G, a fost inițiativa MCSI de aliniere a României la practica statelor europene avansate în acest domeniu. Strategia pentru 5G, a beneficiat de o largă dezbatere publică și consens cu reglementatorul ANCOM, cu companiile Telekom, experți în mediul academic, instituții ale administrației publice, organizații de profil. Conține proiecțiile sociale, financiare, tehnologie și economice generate de impactul implementării noilor tehnologii", a declarat Alexandru Petrescu, în plenului de luni al Camera Deputaților.

Ministrul Comunicațiilor a subliniat că Strategia 5G este elementul principal ce stă la baza demersului care ține de autoritatea reglementatorului de a lansa licitația în procedură publică pentru frecvențele 5G.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

Pe 20 august, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea cu omologul său american Donald Trump, că, în cadrul vizitei sale de la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că memorandumul între România și SUA privind tehnologia 5G a fost semnat de către ambasadorul României la Washington George Maior și ambasadorul SUA la București. MAE nu a oferit însă detalii despre conținutul și prevederile documentului.

Citește și: Profeția devastatoare de care Liviu Dragnea nu a ținut cont: ‘I-am spus-o în față’

Ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu a fost chemat de PNL la „Ora Guvernului” în plenul Camerei Deputaților pentru a dezbate strategia rețelelor de tip 5G din România și lipsa de transparență și comunicare a instituției pe acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.