Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petro Poroșenko consideră că o misiune de menținere a păcii ar putea rezolva conflictul din Ucraina

Petro Porosenko

Trimiterea unei misiuni ONU de menținere a păcii ar putea fi decisive în rezolvarea conflictului din Ucraina de Est, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, aflat în vizită la New York, relatează site-ul publicației Washington Post, potrivit Mediafax.

Poroșenko a acuzat Rusia că ar coordona "un război nedeclarat" împotriva Ucrainei, însă "Guvernul este pregătit să discute despre o operațiune de menținere a păcii" care ar avea scopul de a pune capăt agresiunii Rusiei și de a restaura suveranitatea Ucrainei.

Acesta a declarat, în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale a ONU, că este timpul ca comunitatea internațională să "dea o lecție Rusiei".

Rusia a anexat Peninsula Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident.

Săptămâna trecută, oficialii ONU au declarat acordul semnat la Minsk în 2015, privind conflictul din Ucraina, nu a fost încă implementat, iar cei mai afectați sunt civilii.

Citește și: Evacuarea civililor rămași în ultima enclavă controlată de milianții Stat Islamic a fost amânată

Președintele ucrainean a mai declarat că era încrezător când secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat că rezolvarea conflictului între Rusia și Ucraina se află pe lista sa de priorități pentru 2018 și că regretă că "nu a fost înregistrat prea mult progres".

Acesta a reamintit că a cerut și în 2015 trimiterea unei misiuni ONU de menținere a păcii, însă inițiativa a fost blocată de Rusia.

"Suntem pregătiți pentru o discuție constructivă privind această inițiativă", a declarat Poroșenko.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.