Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PetroChina anunță pierderi de 2,3 miliarde de dolari din cauza prăbușirii cererii

zf.ro
grafic scadere

PetroChina a anunțat miercuri o pierdere netă pe primul trimestru fiind afectată de scăderea prețurilor petrolului și a cererii de combustibil rafinat, în timp ce producția de petrol și gaze a crescut.

Gigantul energetic controlat de stat a raportat o pierdere netă în trimestrul ianuarie-martie de 16,23 miliarde de yuani (2,29 miliarde de dolari) față de un profit de 10,249 miliarde un an mai devreme, informează Reuters.

Veniturile au scăzut cu 14,4% la 509,098 miliarde de yuani, a declarat firma într-o înregistrare la Bursa din Hong Kong. Producția de țiței a crescut cu 4,2%, până la 232,7 milioane de barili, iar producția de gaze naturale a crescut cu 8,7%, până la 1.086,9 miliarde de metri cubi.

„Creșterea producției a fost determinată de capacitatăți noi intrate în producție în 2019. Planurile de producție și vânzări pentru primul trimestru au fost stabilite în avans și nu au fost ajustate suficient de repede la noile condiții de piață”, a spus compania.

Ca răspuns la pandemia coronavirusului și la prețurile scăzute ale petrolului, PetroChina a spus că va viza „optimizarea dinamică” și ajustarea cheltuielilor din acest an față de 295 miliarde de yuani planificate anterior. PetroChina nu a dezvăluit detaliile planului său de reducere a costurilor.

Activitatea de explorare și producție a înregistrat un profit operațional de 14,883 miliarde de yuani în primul trimestru, în creștere cu 3,9% și ajutat de o reducere a costurilor operaționale cu 8,9%.

Producția de țiței a scăzut cu 9,6% până la 276,5 milioane de barili, sau 3,04 milioane de barili pe zi, din cauza pandemiei coronavirusului. Vânzările de produse petroliere rafinate, inclusiv benzină, motorină și kerosen, au scăzut cu 15,9% până la 3.547,8 tone, reducând profitul cu 20,11 miliarde de yuani.

S-a înregistrat o pierdere netă de aproximativ 3.933 miliarde de yuani din activitățile de import de gaze naturale, care includ gazul natural și lichefiat, deoarece focarul de virus a redus cererea utilizatorilor industriali.

PetroChina a anulat unele contracte de gaze cu furnizori din Asia centrală, Qatar și Australia și a redus importurile de gaze din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.