Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrolierul Grace 1, reținut pentru o lună în Gibraltar, a arborat drapelul iranian

Petrolierul Grace 1, care a fost recent eliberat după ce a fost sechestrat timp de o lună de autoritățile din regiunea britanică Gibraltar, pe baza suspiciunilor că ar fi încălcat sancțiunile UE impuse Siriei, a arborat drapelul iranian și a fost redenumit "Adrian Darya-1",relatează agenția Reuters.

Potrivit mai multor fotografii și înregistrări video realizate duminică, tancul petrolier arborează în acest moment pavilionul iranian și poartă numele "Adrian Darya-1", care a fost vopsit peste numele anterior, Grace 1. Nava este în continuare ancorată în largul Gibraltarului.

În urmă cu o lună, în momentul în care nava a fost oprită de forțele britanice, nava arbora pavilionul panamez, însă Autoritatea Maritimă din Panama a transmis că autorizația petrolierului a fost anulată în urma unei alerte ce semnala că nava a participat sau avea legătură cu finanțarea terorismului.

Situaţia juridică a petrolierului suspectat că ar transporta petrol iranian este neclară, în contextul în care autorităţile din Gibraltar par să permită plecarea navei, dar o instanţă din Statele Unite a solicitat reţinerea acesteia.

Nava Grace 1 şi-a schimbat puţin poziţia vineri, dar încă este ancorată în largul Gibraltarului şi nu este clar dacă va putea pleca în curând. Petrolierul a fost capturat pe 4 iulie, în Strâmtoarea Gibraltar, de Forţele navale regale britanice, sub acuzaţia că ar încălca sancţiunile Uniunii Europene impuse Siriei. Cazul a atras reacţia vehementă a Iranului, care a capturat o navă comercială britanică în Strâmtoarea Hormuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.