Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petromidia ar putea sta închisă între 3 și 6 luni după explozia puternică: trei persoane și-au pierdut viața

explozie petromidia

Ancheta privind cauzele exploziei de pe 2 iulie de la Rompetrol Rafinare, compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare din România, continuă, pe perioada cercetărilor procesele de pe platforma industrială fiind sistate, scrie Ziarul Financiar, arată Mediafax.

Între timp, piaţa se încinge în contextul în care unitatea reprezenta 40% din capacitatea totală de rafinare a României. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de la una din instalaţiile rafinăriei a ajuns la trei.

„Repornirea ar putea ave loc în 6 luni de zile. Instalaţia ar trebui refăcută din nou“, spun surse din industrie. Alţi oameni din piaţă spun că cel mai devreme rafinăria ar putea reporni în trei luni de zile, dar totul va depinde de mersul anchetei oficiale.

Pe 2 iulie, în jurul prânzului, a izbucnit un incediu în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia. Potrivit informaţiilor de la acel moment, cinci anajaţi ai companiei se aflau la locul accidentului. Trei dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, deşi doi dintre ei au fost transferaţi pentru îngrijiri medicale în Germania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.