Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer anunță REZULTATELE STUDIILOR pe copii între 5 și 11 ani: Vaccinul anticovid generază un răspuns imun robust

Pfizer BioNTech
Pfizer

Vaccinul Pfizer este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”, anunță reprezentanții companiei. Pfizer și BioNTech au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, la 3 săptămâni distanță, conform cnbc.com. Studiul a arătat că vaccinul Pfizer anti-COVID este sigur și generează un răspuns imun „robust”, scrie Mediafax..

Citește și: Viorica de la Clejani și Elena Merișoreanu, vaccinată cu ambele doze, INTERNATE în spital, infectate cu coronavirus

Vaccinul a fost bine tolerat și a produs răspuns imun. Efectele secundare sunt comparabile cu cele observate în studiul efectuat pe persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Datele, care au inclus peste 2.200 de copii, vor fi transmise autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, arată compania.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la populația mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer. Tulpina Delta a dus la o creștere a spitalizărilor din SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu se pot vaccina. Bourla spunea săptămâna trecută că Pfizer ar putea avea date despre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până la sfârșitul acestei luni. Comunicatul de luni nu menționează dacă vreunul dintre copiii din studiu a suferit miocardită, o afecțiune cardiacă rară observată la un număr mic de adolescenți și adulți tineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.