Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer va solicita autorizarea dozei booster a vaccinului său în rândul copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Alianţa Pfizer-BioNTech a anunţat joi că a obţinut rezultate pozitive în studiile clinice desfăşurate pentru a testa doza booster a vaccinului său anti-COVID-19 în rândul copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani şi că va depune o cerere de autorizare a acestei doze suplimentare "în următoarele zile" în Statele Unite şi în alte regiuni ale lumii, informează AFP.

Studiile au analizat eşantioanele sangvine recoltate de la copii care au primit doza booster la aproximativ şase luni după vaccinarea lor cu cea de-a doua doză. După administrarea dozei booster, nivelurile de anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron a noului coronavirus au crescut de 36 de ori în raport cu nivelurile observate după injectarea celei de-a doua doze, potrivit Agerpres.ro.

Omicron este de acum varianta dominantă a virusului SARS-CoV-2 la nivel mondial.

Schema iniţială de vaccinare, bazată pe două doze, pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani a fost autorizată de Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) încă din octombrie 2021.

Dozajul folosit pentru această grupă de vârstă este de 10 micrograme, atât pentru dozele iniţiale, cât şi pentru doza de supra-rapel (booster). Dozajul administrat persoanelor cu vârste de peste 12 ani este de trei ori mai mare - 30 de micrograme.

Pfizer şi BioNTech "prevăd să depună o cerere de autorizare pentru utilizarea de urgenţă a dozei booster la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în Statele Unite în zilele următoare", au anunţat cele două companii într-un comunicat comun.

"Pfizer-BioNTech doreşte, de asemenea, să împărtăşească aceste date medicale cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi cu alte agenţii de reglementare medicală din lumea întreagă cât mai curând posibil", precizează acelaşi comunicat.

Pentru copiii mai mici de cinci ani, rezultatele studiilor clinice asociate acestui vaccin sunt încă aşteptate, după ce Pfizer şi BioNTech au anunţat că doresc să testeze o serie iniţială de trei doze.

Pentru copiii sub cinci ani, a fost ales un dozaj de doar 3 micrograme, însă reacţia imunitară declanşată după primele două doze nu a fost suficient de puternică în timpul testelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.