Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer anunță o eficacitate de 73% a vaccinului anti-COVID în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Vaccinul Pfizer-BioNTech a avut o eficacitate de 73,2% în prevenirea COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani, au arătat marți noi date ale companiilor, la două luni după ce a început distribuirea în SUA a vaccinurilor pentru acest grup de vârstă.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru copiii cu vârste mai mici de 5 ani în luna iunie, pe baza datelor care au arătat că vaccinul a generat un răspuns imunitar similar cu cel din grupele de vârstă mai mari.

O analiză inițială bazată pe 10 cazuri simptomatice de COVID-19 din cadrul studiului a sugerat o eficacitate a vaccinului de 80,3%. Însă experții avertizaseră că datele erau preliminare din cauza numărului mic de cazuri simptomatice, potrivit Reuters.com.

Datele actualizate publicate marți au arătat că 13 copii au avut COVID-19, la cel puțin șapte zile după ce au primit o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19, comparativ cu 21 de cazuri în rândul celor care au primit un placebo.

Cele mai multe cazuri au fost cauzate de varianta Omicron BA.2, care a fost dominantă în lunile martie și aprilie, când a fost realizat studiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.