Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenian respinge condamnarea în Consiliul de Securitate a recentelor teste balistice

coreea de nord

Coreea de Nord a respins miercuri declaraţia Consiliului de Securitate al ONU care condamnă lansările recente de rachete balistice şi care ameninţă că vor fi luate împotriva sa "măsuri semnificative suplimentare" dacă nu renunţă la testele în cauză, relatează AFP. "RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) respinge categoric această declaraţie ca un act intolerabil care aduce atingere demnităţii sale, dreptului său la existenţă, suveranităţii sale şi dreptului de a-şi asigura propria apărare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia oficială KCNA.

Marţi, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în unanimitate lansarea luni de către Coreea de Nord a trei rachete cu rază medie de acţiune în largul coastei sale de est. Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, printre care China, principalul aliat al regimului nord-coreean, au ameninţat că vor lua "măsuri semnificative suplimentare", care nu au fost precizate, dacă Phenianul va continua să îi sfideze. Coreea de Nord îşi va întări în continuare, "treptat, forţa sa nucleară, în acest an istoric", a adăugat purtătorul de cuvânt. Consiliul de Securitate a subliniat că regimul comunist nord-coreean a preferat să continue testele balistice - efectuând 11 tiruri din luna aprilie - "cu încălcarea flagrantă a declaraţiilor repetate ale Consiliului". Rezoluţiile Naţiunilor Unite interzic Coreii de Nord orice program nuclear sau balistic. În pofida sancţiunilor foarte dure la care este supusă ţara, autorităţile de la Phenian par să nu renunţe la testele de acest fel.

Agenţia KCNA a afirmat că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a supervizat personal lansările de rachete. Kim Jong-Un a subliniat necesitatea pentru ţara sa de "a continua pe calea lansării acestor realizări măreţe, întărind forţa nucleară, pas cu pas, în acest an istoric", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.