Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul ar putea suspenda discuțiile cu Washingtonul privind denuclearizarea

sua coreea de nord

Liderii regimului de la Phenian studiază posibilitatea suspendării discuțiilor cu Statele Unite pe tema denuclearizării, a declarat Choe Son Hui, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, informează agenția de știri Tass, potrivit Mediafax.

"Nu intenționăm să ne supunem în vreun fel cererilor din partea SUA [prezentate la summitul de la Hanoi] și nici nu suntem dispuși să ne angajăm în astfel de negocieri", a declarat Choe Son Hui, în cadrul unei conferințe de presă la Phenian.

Ministrul a mai afirmat că discuțiile de la Hanoi au eșuat din cauza oficialilor americani, care "erau prea ocupați să-și urmărească propriile interese politice și nu aveau intenția sinceră de a obține un rezultat".

Ea a mai spus că, în cursul unei întrevederi, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, "au creat o atmosferă de ostilitate și neîncredere și, prin urmare, au obstrucționat efortul constructiv pentru negocieri dintre liderii supreme ai Coreei de Nord și Statelor Unite."

Citește și: VIDEO Unul dintre autorii atacului armat din Noua Zeelandă s-a FILMAT în timp ce se ducea la una dintre moschei

"Ca urmare, summitul s-a încheiat fără un rezultat semnificativ", a conchis Choe Son Hui.

Potrivit ministrului adjunct de Externe, liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să anunțe în curând acțiunile viitoare ale Phenianului în urma eșecului summitului de la Hanoi.

Este pentru prima dată când un oficial nord-coreean de rang înalt face afirmații despre rezultatul summitului de Hanoi, între Kim Jong Un și președintele SUA, Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.