Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul încearcă să își extindă angajamentul diplomatic: o delegaţie a Rusiei a efectuat o vizită în Coreea de Nord

stirileprotv
rusia coreea de nord

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a efectuat o vizită de trei zile, începută luni, în capitala nord-coreeană Phenian, unde a discutat despre intensificarea cooperării împotriva spionajului, a relatat joi presa nord-coreeană de stat KCNA, potrivit Rador Radio România.

Directorul biroului, Serghei E. Narîșkin și ministrul nord-coreean al securității de stat, Ri Chang Dae, s-au informat reciproc cu privire la situația internațională și regională în ceea ce privește peninsula coreeană și Rusia, potrivit KCNA. Cele două părți au discutat, de asemenea, despre impulsionarea în continuare a cooperării pentru a face față "mișcărilor de spionaj și complot din ce în ce mai numeroase ale forțelor ostile", a precizat KCNA.

O delegație nord-coreeană aflată în vizită în Vietnam, condusă de Kim Song Nam, director al departamentului internațional al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, aflat la putere, s-a întâlnit marți la Hanoi și cu Truong Thi Mai, membru permanent al secretariatului comitetului central al Partidului Comunist din Vietnam. Cei doi au discutat despre consolidarea cooperării și îmbunătățirea relațiilor, potrivit KCNA.

Întâlnirile au loc în contextul în care Phenianul încearcă să își extindă angajamentul diplomatic după izolările şi blocajele din timpul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.