Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul invocă dreptul la legitimă apărare pentru a justfica ultima lansare de rachetă

Coreea de Nord a invocat miercuri dreptul la 'legitimă apărare' pentru a justifica tirul cu rachetă pe care l-a efectuat recent şi a denunţat condamnarea acestei lansări de către Consiliul de Securitate al ONU, în timp ce tensiunile se agravează în peninsulă, relatează AFP, conform agerpres.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe nord-coreean este publicat în momentul când autorităţile malaeziene anchetează în legătură cu asasinarea misterioasă, luni, la Kuala Lumpur, a fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Citeşte şi: 'E pământul nostru!' Rusia transmite Casei Albe că nu va da Crimeea înapoi Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în unanimitate tirul de rachetă efectuat duminică de Phenian, considerându-l o "încălcare gravă" a rezoluţiilor ONU şi ameninţând regimul cu "noi măsuri semnificative".

Tirul, primul de la învestirea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, este văzut ca un gest de sfidare faţă de noua administraţie americană.

Donald Trump a promis să răspundă "foarte puternic" Coreii de Nord, considerând că reprezintă "o mare, mare problemă".

Consiliul de Securitate al ONU "trebuie să ţină cont de progresul nostru pentru a ne asigura poziţia strategică ca stat nuclear", a transmis ministerul nord-coreean în comunicatul publicat de agenţia oficială de presă KCNA.

"Respingem categoric comunicatul Consiliului de Securitate al ONU, care pune sub semnul întrebării dreptul unui stat suveran la legitimă apărare", adaugă ministerul.

Rezoluţiile ONU interzic Phenianului orice program nuclear sau balistic. De la primul test nuclear nord-coreean în 2006, regimul a fost supus la şase rânduri de sancţiuni care, cu toate acestea, nu l-au convins să renunţe la ambiţiile sale militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.