Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul provoacă TEAMĂ și peste Ocean: Ce țară ia măsuri urgente de frica rachetelor nord-coreene

racheta

Australia intenţionează să îşi modernizeze apărarea navală pentru a fi capabilă să doboare rachete intercontinentale după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei, a declarat miercuri ministrul industriei apărării Christopher Pyne reporterilor la Adelaide, informează agenţia dpa.

Pyne a spus că Australia ar putea să-şi modernizeze noile distrugătoare ale marinei sale pentru a include scuturi de apărare antirachetă, pentru a face faţă "comportamentului imprevizibil" al autorităţilor nord-coreene, a relatat canalul TV SBS.

Citește și: Escaladare infernală! Coreea de Nord ignoră avertismentele și amenință SUA din nou: 'A fost prima etapă'

Prima dintre cele trei nave de război din cadrul programului guvernamental de apărare de 1,3 miliarde de dolari australieni (1,04 miliarde de dolari SUA) Air Warfare Destroyer (AWD) a fost construită şi încă două vor fi finalizate în 2018.

Riscul unui tir cu rachetă nord-coreeană vizând Australia este redus, a declarat ministrul de externe Julie Bishop pentru Sky News. Cu toate acestea, guvernul este profund îngrijorat de ceea ce Bishop a numit un act "foarte provocator" al Coreii de Nord.

Bishop a spus că opţiunile militare rămân pe masă, deşi secretarul de stat american Rex Tillerson a asigurat-o că se va încerca mai întâi epuizarea tuturor opţiunilor politice, diplomatice şi economice.

Potrivit lui Bishop, lumea are nevoie de timp pentru ca sancţiunile impuse de ONU să aibă efect.

Citește și: Scene ŞOCANTE Un deputat a fost EXECUTAT cu mitraliera, în timp ce era la volan / VIDEO 18+ (Cecenia)

"Dacă sunt aplicate universal, atunci Coreea de Nord va simţi povara acestor sancţiuni şi va înţelege că va trebui să plătească pentru comportamentul său ilegal şi provocator", a mai declarat ea pentru Sky News, potrivit Agerpres.

La rândul său, prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a declarat reporterilor la Sydney că Beijingul are cea mai mare influenţă asupra Phenianului şi a cerut Chinei să ia măsuri în acest sens asupra regimului nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.