Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul refuză să mai discute cu Mike Pompeo - Cere înlucuirea acestuia cu un negociator mai atent şi mai matur

mike pompeo

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai atent şi mai matur", informează agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap, Reuters şi AFP, potrivit Agerpres

Un oficial de rang înalt de la Phenian a declarat că, "ori de câte ori îşi bagă nasul Pompeo, dialogul dintre cele două ţări merge prost, fără rezultate, fără măcar să se apropie de succes".

"Mă tem că, dacă Pompeo se va implica din nou în aceste discuţii, masa va fi din nou mizerabilă şi discuţiile se vor împotmoli", a susţinut Kwon Jong Gun, director general în departamentul pentru afaceri americane din ministerul de externe nord-coreean. "De aceea, chiar în cazul eventualei reluări a dialogului cu SUA, aş dori ca partenerul nostru de dialog să nu fie Pompeo, ci o altă persoană, mai atentă şi mai matură în comunicarea cu noi", a adăugat el.

KCNA citează şi aprecierea lui Kwon conform căreia "nimeni nu poate prezice" situaţia din peninsula coreeană, dacă Statele Unite nu renunţă la "cauza fundamentală" care a obligat Coreea de Nord să îşi dezvolte programul nuclear; oficialul nu a făcut alte precizări referitoare la presupusa cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.