Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul vine cu detalii și explicații despre ultimele lansări

abc.net.au
racheta nucleara korea

Lansările de rachete efectuate de Coreea de Nord în ultimele săptămâni au fost exerciţii "nucleare tactice", supravegheate personal de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat luni agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Unităţile Armatei Populare Coreene (APC) responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exerciţii militare între 25 septembrie şi 9 octombrie pentru a testa şi evalua capacitatea de descurajare şi de contraatac nuclear a ţării, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici", a menţionat ACTC.

Agenţia a justificat aceste exerciţii prin manevrele militare comune americano-sud-coreene în regiune, "o atitudine nefericită care agravează şi mai mult tensiunea din regiune, constituind o ameninţare militară deschisă" pentru Coreea de Nord, potrivit acesteia.

Cele şapte lansări de rachete efectuate de Coreea de Nord în ultimele două săptămâni au fost exerciţii de "simulare a unui război real", a adăugat ACTC.

"Kim Jong Un, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea şi preşedintele Comisiei militare centrale, a condus exerciţiile militare de la faţa locului", a precizat agenţia de stat nord-coreeană.

În timp ce discuţiile privind dezarmarea Coreei de Nord se află de mult timp în impas, Phenianul şi-a intensificat de la începutul anului testele de înarmare. O rachetă balistică a fost lansată deasupra Japoniei săptămâna trecută, prima în cinci ani.

Mulţi experţi şi oficiali consideră, de asemenea, că Phenianul a finalizat pregătirile pentru un nou test nuclear, care ar fi cel de-al şaptelea din istoria sa şi primul din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.