Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Philip Morris se REINVENTEAZĂ: Producătorul de țigarete achiziționează DOUĂ companii farma

Irish Times
Philip Morris

Philip Morris International anunță acordul pentru achiziția Fertin Pharma

Această tranzacție reprezintă un pas important în atingerea obiectivului PMI de a deveni o companie axată majoritar pe produse fără fum până în 2025 și creează oportunități de creștere pentru produsele „dincolo de nicotină”

Philip Morris International (PMI) a anunțat că a încheiat un acord de achiziționare a Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma) la o valoare a companiei de 5,1 miliarde DKK (aproximativ 820 milioane USD1). Fertin Pharma este lider în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice și de well-being inovatoare bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală.

«Achiziția Fertin Pharma va fi un pas important pe drumul nostru către un viitor fără fum – această achiziție vine în completarea portofoliului nostru de produse fără fum, în special prin produse moderne cu administrare orală, și accelerează progresul nostru în dezvoltarea produselor „dincolo de nicotină”», a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. «Atât PMI, cât și Fertin împărtășesc un angajament comun față de știință și inovații bazate pe feedback-ul consumatorilor, cu scopul de a le oferi o viață mai bună, de aceea mă bucur că am ajuns la acest acord. Portofoliul divers de tehnologii al Fertin, pachetul de activități în continuă evoluție și expertiza de talie mondială vor îmbunătăți procesele și capabilitățile noastre de inovare. Astfel vom genera viteza și amploarea necesare segmentului de produse cu administrare orală pentru a veni în sprijinul obiectivelor stabilite pentru anul 2025 ca peste 50% din veniturile noastre nete să fie generate din produse fără fum și cel puțin 1 miliard USD din produse „dincolo de nicotină”.»

Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India. Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de gume, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotina, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei (NRT).

Compania și angajații săi contribuie cu o experiență științifică și know-how considerabil la dezvoltarea de soluții inovatoare, stimulând creșterea acestei categorii în domenii de activitate noi și existente. În 2020, Fertin Pharma a generat venituri nete de 1,1 miliarde DKK (aproximativ 160 milioane USD2). Valoarea tranzacției reprezintă de aproximativ 15 ori valoarea EBITDA3 înregistrată de Fertin Pharma în 2020.

Fertin Pharma este deținută în prezent de organizația globală de investiții EQT și de Bagger-Sørensen & Co. După finalizarea achiziției, Fertin Pharma va deveni o subsidiară deținută în totalitate de PMI. PMI va finanța tranzacția cu fonduri existente și estimează că aceasta va fi finalizată în al patrulea trimestru al 2021, în funcție de aprobările obținute de la autoritățile de reglementare relevante. PMI se așteaptă ca impactul achiziției asupra rezultatului ajustat diluat pe acțiune pentru întregul exercițiu financiar 2021 să fie nesemnificativ.

Peter Halling, CEO al Fertin Pharma a declarat: „Fertin Pharma a avut un parcurs impresionant alături de EQT și familia Bagger-Sørensen ca proprietari. Odată cu noua conducere, Fertin Pharma se va afla într-o poziție ideală pentru a-și continua viziunea și misiunea, inclusiv activitatea noastră ca CDMO în beneficiul clienților noștri. PMI traversează o perioadă de transformare care ne inspiră și are ambiția de a construi un viitor fără fum și de a dezvolta un portofoliu de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”). O ambiție care este perfect compatibilă cu cea a Fertin Pharma, și anume, aceea de a le permite oamenilor să aibă o viață mai sănătoasă. În PMI, am descoperit un proprietar și partener nou care ne împărtășește viziunea, care se dedică științei și care va permite companiei Fertin Pharma să se dezvolte în continuare.”

Odată cu achiziția Fertin Pharma, PMI va:

• Obține cunosțințe importante în dezvoltarea, formularea și comercializarea actualelor platforme fără fum și a celor viitoare – inclusiv în accelerarea prezenței în categoria de dispozitive moderne pentru administrare orală care se află într-un ritm alert de creștere, ceea ce va oferi consumatorilor o experiență superioară printr-o gamă variată de produse fără fum, precum pliculețele cu nicotină / pachetele cu nicotină pentru uz oral și drajeuri.

• Va valorifica platformele Fertin pentru administrare orală pentru a accesa diferite tehnologii care promit în viitor (în completarea expertizei PMI în domeniul produselor de inhalat) pentru produse din plante și alte produse de îngrijire fundamentate pe dovezi științifice, inclusiv pentru soluții fără rețetă și suplimente care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor în ceea ce privește somnul, energia, starea de calm și concentrarea.

• Va dezvolta platforma generală de Cercetare si Dezvoltare și expertiza în fabricarea produselor cu și fără nicotină prin integrarea capabilităților solide și a forței de lucru bine pregătite a Fertin, care include 80 de cercetători.

• Va accelera progresul privind prioritățile cheie în materie de sustenabilitate, în special în ceea ce privește extinderea accesibilității alternativelor fără fum la fumătorii adulți din întreaga lume pentru a accelera eliminarea fumatului și dezvoltarea unui portofoliu puternic de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”).

La începutul acestui an, PMI își anunța obiectivul de a genera peste 50% din veniturile sale totale nete din produse fără fum până în 2025. În afara angajamentului său continuu de a construi un viitor fără fum, PMI își propune să valorifice capabilitățile sale în științele vieții, inovație și expertiză clinică pentru a-și extinde portofoliul dincolo de tutun și de nicotină, cu produse și soluții fundamentate științific care îmbunătățesc viețile oamenilor și generează un impact pozitiv clar asupra societății.

Declarații cu caracter previzional și de avertizare

Declarațiile din prezentul comunicat de presă care nu sunt strict istorice, inclusiv declarațiile privind achiziția propusă a Fertin Pharma, calendarul estimat pentru finalizarea tranzacției, rezultatele financiare și de operare viitoare, beneficiile și sinergiile tranzacției, oportunitățile viitoare pentru cele două companii împreună și orice alte declarații legate de evenimente sau evoluții care credem sau estimăm că se vor produce sau s-ar putea produce în viitor, pot fi declarații cu caracter previzional în sensul legii Private Securities Litigation Reform Act din 1995, și implică o serie de riscuri și incertitudini.

Sunt identificați mai mulți factori importanți care ar putea face ca evenimentele reale să difere semnificativ de cele sugerate sau cuprinse în aceste declarații cu caracter previzional și nu trebuie să acordați o încredere excesivă oricăror astfel de declarații cu caracter previzional. Acești factori includ riscuri și incertitudini legate de, printre altele: (1) incapacitatea de a finaliza tranzacția în timp util; (2) neîncheierea tranzacției din oricare alt motiv; (3) posibilitatea ca integrarea Fertin Pharma și a operațiunilor sale în PMI să fie mai dificilă și/sau să dureze mai mult decât este anticipat și astfel să nu accelereze lansarea dorită de PMI a platformelor suplimentare fără fum și „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”), în ritmul anticipat; (4) posibilitatea ca integrarea Fertin Pharma în PMI să fie mai costisitoare decât se estimase și să aibă rezultate adverse neprevăzute în legătură cu activitățile existente ale Fertin Pharma sau ale PMI; (5) efectul anunțării tranzacției asupra relației dintre PMI și Fertin Pharma, rezultatelor operaționale și activității în general a PMI, Fertin Pharma sau celor două companii împreună; (6) riscuri asociate cu contracte încheiate cu terțe părți care conțin consimțăminte și/sau alte prevederi care ar putea fi declanșate de tranzacția propusă; (7) efectele negative ale anunțului sau finalizării tranzacției asupra prețului pe piață al acțiunii PMI; (8) abilitatea PMI de a reține și angaja personal cheie din cadrul Fertin Pharma; și (9) alți factori care ar putea afecta rezultatele viitoare ale celor două companii împreună descrise la secțiunea „Factori de risc” a raportului anual PMI privind Formularul 10-K pentru exercițiul fiscal încheiat în 31 decembrie 2020, Formularul PMI 10-Q pentru trimestrul încheiat în 31 martie 2021 și alte documente depuse de PMI către Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA.

Declarațiile cu caracter previzional comunicate aici sunt valabile doar până la această dată, iar PMI nu își asumă obligația de a actualiza sau revizui declarațiile cu caracter previzional, ca urmare a unor informații noi, evenimente viitoare și evoluții sau din alte motive, decât dacă acest lucru este impus prin lege.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să  transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestor produse în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) și a autorizat promovarea unei versiuni a dispozitivului IQOS și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice. PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină. În 31 martie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 66 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat. Pentru mai multe informații, vizitați www.pmi.com și www.pmiscience.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.