Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Philipp Lahm: EURO 2024 va fi o competiţie pentru toţi şi noi suntem nerăbdători să primim în Germania fanii din toată Europa

footyheadlines.com
euro 2024 uefa logo germania

Philipp Lahm, preşedintele Comitetului de organizare al EURO 2024 din Germania, s-a pronunţat, marţi, împotriva organizării unei Cupe Mondiale bienale, în alternanţă cu Campionatul European, aşa cum propune Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), informează AFP, citat de agerpres.

"Eu sunt absolut convins că ritmul trebuie să rămână aşa cum este acum", a spus el cu ocazia unei ceremonii de prezentare a logo-ului EURO 2024 pe stadionul olimpic din Berlin.

"Ca jucător, întotdeauna am considerat că este foarte bine, iar ca suporter eu cred că este foarte bine să avem un turneu mare la fiecare doi ani", respectiv actuala alternanţă EURO/Mondial.

Ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, care ar urma să alterneze începând din 2028 cu turnee continentale, de asemenea bienale, a fost lansată de FIFA. Confruntată cu un val de reacţii ostile, în special în Europa, instanţa mondială a consultat joia trecută peste 200 de federaţii naţionale în cadrul unei reuniuni virtuale.

Un raport ar urma să fie publicat în noiembrie şi o altă reuniune va fi organizată înainte de finalul anului, pentru dezbaterea proiectului.

Philipp Lahm a prezentat la Berlin logo-ul viitorului Campionat European de fotbal, cu particularităţile pentru cele zece oraşe gazdă: Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart. Fiecare dintre aceste oraşe gazdă a ales câte un monument emblematic care să figureze pe logo-ul său.

"EURO 2024 va fi o competiţie pentru toţi şi noi suntem nerăbdători să primim în Germania fanii din toată Europa şi din întreaga lume, pentru a marca împreună cea mai mare sărbătoare a fotbalului", a spus Lahm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.