Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața softurilor pentru vehicule va atinge 1200 de miliarde de dolari până în 2030

computere

Nevoia de funcţii de siguranţă avansate pentru automobile automatizate şi autonome va urca veniturile generate de softurile vehiculelor de peste patru ori, la 1.200 de miliarde de dolari, până în 2030, a declarat marţi directorul general al producătorului de componente auto Continental, Elmar Degenhart, citat de Reuters potrvit news.ro.

Evitarea accidentelor de către automobilele autonome necesită procesarea semnalelor transmite de senzori radio, video şi laser, determinând o creştere masivă pentru softuri sofisticate, a spus Degenhart.

”Competenţa software este esenţială pentru companiile auto de succes, dar industria nu este suficient de dezvoltată în această privinţă”, a afirmat Degenhart, care a participat marţi la congresul industriei auto, moto, sport din Stuttgart, Germania.

Aplicaţiile software destinate vehiculelor generează în prezent venituri anuale de 280 de miliarde de dolari, a spus acesta.

Potenţialul de creştere a veniturilor şi lipsa competenţelor de dezvoltare software a producătorilor auto face ca firmele din afarra industriei auto să fie bine plasate pentru a se implica în acest domeniu.

”Industria IT a apreciat întotdeauna mai mult vieteze de proiectare, în detrimentul perfecţionării unui produs, în timp ce industria auto a avut tendinţa să perfecţioneze un produs, nu să se grăbească”, a spus şeful Continental.

Acesta a apreciat că industria software şi industria auto trebuie să colaboreze mai mult pentru a dezvolta vehicule autonome, iar această colaborare va duce la o schimbare de abordare pentru ambele părţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.