Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pianul folosit de John Lennon pentru a compune cântece pentru The Beatles a fost scos la licitație

johnlennon.com
john lennon

Pianul folosit de John Lennon în timp ce compunea piese pentru albumul "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" al trupei The Beatles a fost scos la vânzare pe un site de licitații, relatează tmz.com, potrivit Mediafax.

Anunțul a fost făcut de platforma web Gotta Have Rock and Roll, care a menționat că licitația va avea loc online și se va desfășura între 10 și 19 aprilie.

Instrumentul a fost păstrat, alăuri de alte două piane, la Kenwood, celebra casă a muzicianului britanic, în Weybridge. Instrumentul are o inscripţie care confirmă faptul că Lennon l-a folosit pentru a compune piese precum "A Day in the Life", "Lucy in the Sky with Diamonds", "Good Morning, Good Morning" și "Being for the Benefit of Mr. Kite".

Istoricul instrumentului nu este însă legat numai de formația The Beatles. Fabricat în 1872, pianul a fost produs de firma John Broadwood & Sons aceeaşi companie care a mai realizat instrumente folosite de compozitori ca Ludwig van Beethoven și Frederic Chopin.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un actor! A murit în timp ce se întorcea de la înmormântarea mamei sale

Suma minimă care poate fi licitată este de peste 575.000 de lire sterline, însă experții estimează că obiectul va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 700.000 și un milion de lire sterline.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Pianul pe care Lennon a compus piesa "Imagine" a fost cumpărat de George Michael în anul 2000 pentru 1.67 milioane de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.