Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața auto din China apasă accelerația. Vânzările au crescut în noiembrie cu aproape 25,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

wall-street.ro
masini

Piața auto din China apasă accelerația. Vânzările au crescut în noiembrie cu aproape 25,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

China, cea mai mare piaţă auto din lume, a înregistrat în noiembrie o creştere a vânzărilor cu 25,5%, comparativ cu perioada similară din 2022, din ce în ce mai mulţi oameni profitând de discounturile acordate de producătorii auto şi de noile modele lansate, transmite Reuters, conform Agerpres.

Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) a anunţat vineri că livrările de automobile au totalizat luna trecută 2,1 milioane de unităţi, după un avans de 9,9% în noiembrie. În plus, vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au crescut cu 39,8% în noiembrie, reprezentând 40% din totalul vânzărilor de maşini. În octombrie se înregistrase un avans de 37,5% la livrările de vehicule electrice şi hibride plug-in.

În 2024, CPCA se aşteaptă ca vânzările de automobile pe piaţa chineză să atingă 22,2 milioane de unităţi, în creştere cu 3% faţă de 2023, iar avansul ar putea ajunge la 5% dacă exporturile în Rusia continuă ritmul robust de creştere.

Dar secretarul general al CPCA, Cui Dongshu, susţine că dealerii din China se confruntă cu presiuni imense pentru a îndeplini obiectivele de vânzări până la finalul anului.

Tesla, care la începutul anului a demarat războiul preţurilor în China, a schimbat tactica cu cinci ajustări în creştere, de la finalul lunii octombrie. În noiembrie, exporturile Tesla de maşini electrice fabricate în China au totalizat 16.928 unităţi, un declin de 61,1% faţă de octombrie. Şi exporturile generale de automobile ale Chinei au scăzut cu 3% în noiembrie, faţă de luna precedentă.

Recent, autorităţile au anunţat măsuri pentru accelerarea construcţiei de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru a stimula vânzările şi în zonele rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.