Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața construcțiilor din România merge din ce în ce mai rău: țara noastră se află printre ţările UE cu cele mai importante scăderi ale lucrărilor în luna august

Captura facebook
muncitori constructii

Lucrările de construcţii au scăzut în Uniunea Europeană în luna august, iar România se numără printre ţările membre cu cel mai mare declin al lucrărilor de construcţii atât de la o lună la alta cât şi în ritm anual, arată datele publicate, marţi, de Eurostat, informează Agerpres.

Conform acestor date, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,8% în UE de la o lună la alta, în timp ce în zona euro au înregistrat un declin de 1,3%. În rândul statelor membre UE, cele mai importante reduceri au fost înregistrate în Suedia (minus 10,5%), Ungaria (minus 5,9%), Germania (minus 3,1%) şi România (minus 2,6%). În cazul României, declinul din în luna august vine după o scădere de 5% înregistrată în luna iulie.

În ritm anual, luna august 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,6% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este printre ţările unde lucrările de construcţii au scăzut în ritm anual, cu 7%, o contracţie mai abruptă fiind înregistrată doar în Spania (minus 13,9%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în luna august 2021, faţă de iulie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută (-0,3%), cât şi ca serie ajustată (-2,6%). În ambele cazuri, un rol l-au avut lucrările de construcţii noi, care s-au diminuat cu 1,4% şi cu 5%.

Totodată, în august 2021 vs august 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 5,8%. Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 5,2%, raportat la perioada de referinţă. În acest sens, pe elemente de structură s-au evidenţiat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-31,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.