Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa de smartphone-uri din China, puternic afectată de criza cipurilor

Samsung

Livrările de smartphone-uri din China au scăzut cu aproape o cincime în prima lună a anului, faţă de prima lună din 2021, din cauza stocurilor afectate de criza cipurilor, conform news.ro.

În ianuarie, au fost livrate 32,4 milioane de smartphone-uri în China, conform datelor furnizate chiar de China Academy of Information and Communications. Comparat cu cele 39,6 milioane de smartphone-uri livrate în ianuarie 2021, nivelul de anul acesta este cu 18,2% mai redus.

De vină pentru această scădere importantă este criza cipurilor cu care producătorii de smartphone-uri, la fel ca cei de automobile, se confruntă deja de mai multă vreme.

Stocurile sunt reduse, iar timpii de aşteptare sunt mari în cazul mai multor tipuri de cipuri, inclusiv cele care gestionează consumul de energie, producătorii trebuind să aştepte mai multe luni până la primirea comenzii.

În plus, unii dintre producătorii chinezi, care au şi o poziţie bună pe piaţa locală, se confruntă cu embargoul impus de Statele Unite, fiind lipsiţi practic de opţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.