Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa muncii a accelerat în iulie: Aplicările la joburi au depăşit recordul din ultimul an şi jumătate

Agerpres.ro
consultanţi, afaceri, corporatie, angajati

Piaţa muncii a accelerat în iulie, aplicările la joburi au depăşit recordul din ultimul an şi jumătate, iar numărul de joburi a crescut cu 28% faţă de vara anului trecut, arată platforma de recrutare BestJobs. În luna iulie, candidaţii au aplicat cel mai mult pentru poziţii în Vânzări, unde aplicările au crescut cu aproape 4% faţă de luna trecută, Management, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică.

”A doua lună de vară din 2022 a adus un volum de joburi cu 28% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut pe platforma de recrutare BestJobs, păstrând acelaşi nivel comparativ cu luna iunie a acestui an. Cu toate că este o perioadă de vârf a sezonului estival, candidaţii au înregistrat cu 13% mai multe aplicări decât în iulie 2021 şi cu 10% mai multe decât luna precendentă. În plus, tinerii aflaţi la început de carieră au fost mult mai dinamici în căutarea unui loc pe piaţa muncii, înregistrând un nou record de activitate de la începutul anului şi până acum”, arată platforma, potrivit News.ro.

Astfel, candidaţii din segmentul 18-25 de ani au înregistrat 17% din totalul aplicărilor din iulie.

„Stagnarea în numărul de joburi este specifică lunilor de vară, când, pe fondul concediilor, recrutările scad. Cu toate acestea, candidaţii au început intens a doua jumătate a anului 2022. Spre exemplu, dacă în luna decembrie 2021, un candidat cu intenţii de angajare aplica, în medie, la 3-4 joburi, acum datele arată o medie de 7 oportunităţi vizate. Vedem în platformă şi faptul că, indiferent de vârstă, candidaţii sunt interesaţi de oportunităţi profesionale mai bune din punct de vedere al salariului sau al beneficiilor extrasalariale. În plus, chiar şi cei care nu urmăresc o schimbare imediată a jobului, aplică pentru a-şi evalua opţiunile”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

În luna iulie, candidaţii au aplicat cel mai mult pentru poziţii în Vânzări, unde aplicările au crescut cu aproape 4% faţă de luna trecută, Management, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică. De asemenea, s-a înregistrat o creştere notabilă de aproape 20% a aplicărilor în HoReCa, pe fondul intensificării activităţilor sezoniere din acest domeniu.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna iulie de către Lidl, LPP FASHION, Enel şi eMAG. În plus, foarte mulţi candidaţi s-au orientat către judeţele mai dezvoltate din punct de vedere economic din ţară, precum Ilfov şi Bucureşti (peste 221.170 de aplicări), Timiş (59.600 de aplicări), Braşov (44.330 de aplicări), Cluj (44.270 de aplicări) şi Constanţa (peste 35.700 de aplicări), arată datele BestJobs.

Candidaţii au aplicat în număr mare pentru poziţii precum Consultant Vânzări pentru un brand de fashion, cu 1.700 de aplicări, Agent Customer Care (ce permite desfăşurarea activităţii de la distanţă) pentru o companie ce domină piaţa de comerţ online din România, cu peste 1.300 de aplicări şi Online Guidance Support, cu aproximativ 1.260 de aplicări.

Statisticile de pe platformă arată că volumul de joburi de la companii din străinătate a crescut cu 17% comparativ cu luna iunie, cele mai multe oportunităţi venind din Germania. Pe plan naţional, Vânzările, Managementul, IT-ul şi Financiarul sunt domeniile care predomină oferta de joburi.

Datele din luna iulie mai reflectă o nouă tendinţă privind căutările candidaţilor potriviţi în funcţie de abilităţi. Astfel, 75% dintre joburile deschise pe platformă aveau adăugate skill-urile pe care candidatul ideal ar trebui să le aibă.

Specialiştii BestJobs sfătuiesc candidaţii să îşi menţină CV-urile actualizate inclusiv cu abilităţile soft şi hard, pentru a-şi mări şansele de a fi recomandaţi de către platformă angajatorilor şi astfel, de a fi contactaţi pentru un nou job.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea şi inovarea industriei de recrutare online şi integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generaţie şi servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluţii de angajare, recrutare şi de dezvoltare profesională şi personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.