Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa muncii din SUA îşi revine: Numărul cererilor pentru alocaţii de şomaj, la cel mai redus nivel din ultimele 3 luni

somaj

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj a înregistrat cea mai semnificativă scădere din ultimele trei luni, pe fondul redresării pieţei forţei de muncă în urma pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj a scăzut cu 38.000, la 326.000, în săptămâna ce s-a încheiat în 2 octombrie, cel mai redus nivel din iunie. De la începutul lunii ianuarie, când s-au înregistrat 900.000 de cereri pentru ajutorul de şomaj, numărul este în continuă scădere.

Analiştii se aşteptau ca numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj să se situeze la 348.000.

"Piaţa muncii îşi revine, după câteva săptămâni în care a crescut numărul americanilor care au depus cereri pentru alocaţii de şomaj, ceea ce a sporit îngrijorările privind soliditatea redresării economiei", a apreciat Christopher Rupkey, economist şef la FWDBONDS în New York.

În trimestrul trei din 2021, angajatorii au anunţat 52.560 de concedieri, cel mai redus nivel din trimestrul doi din 1997 şi în scădere cu 23% faţă de perioada iulie-septembrie 2021, potrivit Agerpres.ro.

Economia SUA a creat 235.000 de locuri de muncă în august, cel mai mic numărul din ultimele şapte luni. Analiştii estimează că în septembrie rata şomajului a scăzut la 5,1%, de la 5,2% în august.

Publicarea datelor privind piaţa muncii vine într-un context în care economiştii şi-au revizuit semnificativ estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al SUA în trimestrul al treilea, ca urmare a înmulţirii cazurilor de infecţie cu coronavirus din cauza variantei Delta, dar şi a deficitului persistent de aprovizionare cu materii prime, care afectează sectorul auto, dar şi eforturile companiilor de a-şi reface stocurile.

În trimestrul al doilea al acestui an economia americană a înregistrat un avans anual de 6,6%. Însă, în luna august, vânzările de autovehicule s-au prăbuşit cu 10,7%, ceea ce i-a făcut pe economiştii de la Goldman Sachs şi JPMorgan să îşi revizuiască estimările referitoare la creşterea PIB-ului în trimestrul al treilea până la 3,5%, de la un avans de până la 8,25% cât prognozau anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.