Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața produselor de LUX SE PRĂBUȘEȘTE din cauza epidemiei de coronavirus: vânzările vor SCĂDEA cu 60%

lux masina

Măsurile impuse de autorități în epidemia de coronavirus lovesc puternic în piața de produse de lux. Asta pentru că toate statele anunță că se vor confrunta cu o criză economică, iar oamenii nu mai aruncă bani pe diverse produse care nu sunt neaparat necesare. Un raport al companiei de consultanță Bain & Company, citat de CNBC, estimează că vânzările globale de bunuri de lux ar putea scădea cu până la 60% în al doilea trimestru din cauza pandemiei.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor

 

Vânzările estimate pentru 2020 sunt preconizate între 180 de miliarde de euro și 220 de miliarde de euro.

„Va exista o recuperarepe piața luxului, dar industria va fi profund transformată”, a spus Claudia D’Arpizio, partener la Bain și principalul autor al raportului.

Și compania de consultanță McKinsey a emis un raport în aprilie în care se spune că veniturile globale pentru piața bunurilor de lux vor scădea cu 35% până la 39% în 2020, comparativ cu anul precedent. Analiza spune că, dacă magazinele rămân închise timp de două luni, aproximativ 80% dintre „companiile de modă listate public în Europa și America de Nord vor avea probleme financiare”.

Piața de bunuri de lux a înregistrat în 2019 vânzări de 281 miliarde de euro înainte de izbucnirea virusului, potrivit Bain. Piața s-ar putea întoarce la acest nivel între 2022 și 2023, în funcție de tendințele economice, nivelul de încredere al consumatorilor din acel moment, fluxurile de turiști și capacitatea mărcilor de a anticipa și de a satisface nevoile consumatorilor, a declarat compania.

Din cauza restricțiilor de călătorie la nivel global, clienții chinezi, care, de obicei, merg la Paris, Londra și New York pentru a-și cumpăra articole de designer, ar putea să își facă cumpărăturile în țară, potrivit raportului.

Bain a spus că cele mai performante mărci înregistrează deja o creștere a numărului lor din China. Vizitele

Piața luxului va ajunge între 320 miliarde de euro și 330 de miliarde de euro până în 2025. Peste cinci ani, China trebuie să reprezinte aproape jumătate din totalul cheltuielilor de lux la nivel mondial, comparativ cu 35% în 2019, a apreciat Bain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.