Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PÎCCJ, anchetă de PROPORŢII la Prefectura Timiş. SCANDAL cu transferuri ilegale de terenuri

PICCJ

Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a demarat o anchetă de proporţii în judeţul Timiş. Vizată este chiar Prefectura, de la care au fost cerute acte privind transferul unui teren de nu mai puţin de 900 de hectare din judeţul Arad către judeţul Timiş, care a avut loc în 2012.

Citeşte şi: Rebeliune în PSD: Un GREU al partidului cere ca Iohannis să nu fie suspendat. Motivul e chiar Traian Băsescu

"Totul a pornit în urma unui control efectuat recent de Corpul de Control al Guvernului. Mai mulți funcționari aflați în comisia județeană de fond funciar sunt în anchetă administrativă. Surse din procuratură ne-au confirmat faptul că există suspiciuni serioase privind încălcarea gravă a legislației în domeniu în cursul respectivei operațiuni de transferare a sute de hectare de teren. Pe de altă parte, un alt transfer controversat de terenuri care se pregătea în această perioadă este în analiză și probabil va fi blocat. E vorba de o suprafață de 50 de hectare, în spatele manevrei fiind oameni influenți din zona politică", scrie independenttm.

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş documentele în baza cărora, în anul 2012, a fost realizat un transfer din judeţul Arad către judeţul Timiş, aceste documente fiind necesare într-un dosar penal din anul 2015. Transferul în cauză a fost realizat la solicitarea Comisiei Judeţene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, şi are ca obiect o suprafaţă de teren de 999,90 hectare, aflat în administrarea Administraţiei Domeniilor Statului pe raza comunei Giera", arată un comunicat al Prefecturii Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.