Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pictori, graficieni şi sculptori participă la Bienala Naţională de Artă 'Camil Ressu'

pxwalls.com
pictor

Peste 200 de pictori, graficieni şi sculptori participă la cea de-a doua ediţie a Bienalei Naţionale de Artă "Camil Ressu" de la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, informează, marţi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ), organizatorul manifestării.

Potrivit sursei citate, deschiderea Bienalei Naţionale de Artă "Camil Ressu" Galaţi, ediţia a doua, va avea loc pe 1 octombrie, la ora 17,00, la Muzeul de Artă Vizuală din municipiu, iar vizitatorii vor putea admira creaţii artistice unice ale celor mai importanţi pictori, graficieni şi sculptori din România, informează Agerpres.

La această ediţie organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), filiala Galaţi, intră în concurs peste 200 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură, create de artişti din toată ţara.

Câştigătorii vor fi stabiliţi de un juriu format din profesor universitar doctor Petru Lucaci, preşedintele UAP din România, Erwin Kessler, istoric de artă,

director al Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti, Aurel Vlad, sculptor, Gheorghe Andreescu, preşedinte UAP Galaţi şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi.

"Avem mare nevoie de cultură, iar copiii noştri au nevoie să descopere această fascinantă lume a artei şi a frumosului. De aceea, ne-am implicat total pentru a organiza la Galaţi această Bienală Naţională de Artă, care poartă, în semn de omagiu şi recunoştinţă, numele pictorului gălăţean Camil Ressu. Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare pentru desfăşurarea acestui eveniment extraordinar aici, la Galaţi, unde există primul muzeu de artă contemporană înfiinţat în România, şi pentru premierea celor mai bune opere de artă", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.