Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone îi răspunde prefectului, după ce Alin Stoica a anunțat că atacă în instanță decizia sa: 'N-am încălcat legea. Președintele meu îmi cere să iau măsuri'

Captură Antena 3
piedone

Contre între primarul Sectorului 5 din București, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Edilul a anunțat o serie de măsuri pe care le va lua începând de mâine, dar prefectul susține că nu sunt legale, măsuri pe care le va contesta în instanță. Piedone nu se arată deranjat de acțiunea prefectului, însă spune că el nu a încălcat legea.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

„Cu tot respectul pentru domnia sa administrația are o metamorfoză în care trebuie să-ți asumi.

Președintele meu (n.r.: Klaus Iohannis) îmi cere să iau măsuri suplimentare. N-am încălcat nicio lege!

Respectăm ierarhic superior toate organismele. Dacă mâine, azi, peste o oră, comitetul emite un ordin decizia mea devine nulă. Mă supun superiorilor! Nu pot să stau să văd și să nu-mi asum. De ce? Pentru ce? A asuma o responsabilitate înseamnă și să-ți asumi și bulgării care vin către tine.

Este liber domnia sa să facă ceea ce consideră. Dar domnia sa trebuia să-și asume responsabilitatea măsurilor de securitate la nivelul întregului București. El este reprezentantul Guvernului în teritoriului. Gradul de infectare se ridică.

Am aceste prerogative! Am beneficiat de ele în folosul cetățeanului, nu al meu personal. Eu mi-am asumat și nu mă joc cu sănătatea cetățenilor. Domnia sa așteaptă o altă decizie.

Ambii trebuie să respectăm legea în vigoare.

Dacă mâine o să atace ce o să atace? Nu vor exista restricții mâine sau poimâine? Sau nu avem carantină? Sau gradul de infectare nu există? Ok, înseamnă că am greșit eu. Nu am nici o dispută cu domnul prefect. Eu am o singură responsabilitate: siguranța cetățenilor! Eu nu am să revoc această dispoziție. Asta e clar”, a spus Cristian Popescu Piedone la postul de televiziune Digi24.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.