Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone tună și fulgeră: `Daniel Florea a fost groparul Sectorului 5! Putem fi prima primărie dintr-o capitală europeană care intră în insolvență!

Consiliul Local al Sectorului 5
Piedone consiliu local sector 5

Situația financiară este una foarte complexă la Primăria sectorului 5. Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat joi, în şedinţa Consiliului Local Sector 5, că datoria Primăriei este mai mare decât veniturile şi că trebuie găsite soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii. Situația este cu atât mai dificilă după ce ieri Agenția pentru Protecția Mediului București a dispus suspendarea Autorizației de Mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A., întrucât societatea nu a respectat prevederile autorizației.

Astăzi primarul a convocat acționatul Salubrizare Fapte 5 S.A, adică Consiliul Local al Sectorului 5 pentru a găsi rezolvare la problemă care este una foarte serioasă riscând să lase gunoiul în stradă și sute de oameni fără loc de muncă. Numai că aici au intervenit complicațiile - consilierii PSD nu s-au prezentat la ședința de Consiliu Local. Surse din cadrul primăriei susțin că aleșii social-democrați au fost instigați să nu participe de președintele PSD Sector 5, deputatul Daniel Florea, adică exact fostul primar.  O altă ședință a fost convocată de urgență mâine dimineață.

În cadrul ședinței Cristian Popescu Piedone a ținut să clarifice care sunt relațiile. El le-a spus celor prezenți că respectă alianța cu PSD în Consiliul Local așa cum a fost ea negociată, dar că cel care ar vrea răul Sectorului 5 ar fi fostul primar Daniel Florea care ar fi lăsat totul în paragină și pe marginea prăpastiei: ”Nu mai folosiți PSD. Oameni buni... eu nu am să mă dezic niciodată! Eu nu am făcut o alianță cu Florea, eu am făcut o alianță cu PSD și nu mă dezic de PSD, dar mă dezic de Florea cinci și de gașca asta de la cinci. Poate nu ați auzit - Nu mă dezic de PSD, dar mă dezic de Florea cinci. (...) Acest Consiliu merge înainte cu sau Florea cinci în continuare. Văd că formațiunile de dreapta pot fi unite dacă sunt unite de ceva, dar vedeți că Florea cinci nu a avut curaj să vină azi să vorbească în Consiliu. Este groparul sectorului 5. Stă pe sub mese pentru că știe ce bulgări îi vin din trecut!”

Să fie clar... Nu mă dezic de alianța cu PSD la nivelul Consiliului, dar vă spun că Daniel Florea a fost groparul acestui sector!”.

El le-a explicat pe scurt celor prezenți situația gravă a sectorului 5:

"Astăzi, datoria Primăriei este mai mare decât veniturile cumulate. În maxim o săptămână, două, trei, vor apărea arierate. (...) Trebuie să găsim o soluţie pentru că, astăzi, cum stă Primăria, putem deveni prima primărie dintr-o capitală europeană, primărie de sector, care poate fi declarată insolventă raportat la venituri, raportat la cheltuieli, salarii şi arieratele care inevitabil vor apărea. Odată ce apar arieratele, nu vom mai primi cotele defalcate. Primăria Sectorului 5 a supravieţuit datorită acestor cote defalcate, nu din acele venituri proprii. La 90 de zile de arierate şi neachitarea datoriilor, nu ni se mai dau cotele defalcate, nu mai putem plăti salariile, vor începe disponibilizările masive. (...) E situaţia reală, la 100 de zile de mandat. Nu mi se poate pune mie, nici dumneavoastră, noilor aleşi, situaţia de fapt. Ea vine din urmă. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce facem mâine cu instituţia", le-a spus Piedone consilierilor locali.

El a prezentat date dintr-un raport al Direcţiei Economice despre datoriile Primăriei Sectorului 5, Grupului de acţiune locală, unităţilor de învăţământ preuniversitar, DGITL Sector 5, Complexului Sf. Andrei, DGASPC Sector 5, SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, SC Economat SA, situaţia viramentelor de salarii, impozit şi CAS, dobânzi şi rambursări din credite.

Piedone a precizat că totalul datoriilor se ridică la 569.045.769,52 de lei şi că, în prezent, în conturile Primăriei Sectorului 5 se află 3 milioane de lei.

Primarul a informat că AES a trimis situaţia lucrărilor nefacturate şi obiectelor nepredate către Primărie. El a menţionat că valoarea lucrărilor nefacturate se ridică la circa 17 milioane de lei, iar cea a obiectelor şi produselor nepredate la aproximativ 117 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.